Broj 238
Početna > Zanimljivosti > Kako se neguje Ilda Šaulić

Kako se neguje Ilda Šaulić

Koji je najbolji savet koji si dobila kada je nega u pitanju?
Najbolji savet i moto koga se držim jeste da lepota dolazi iznutra. Kada je čovek zadovoljan svojim životom, to se vidi i na licu, a s druge strane, ne postoji način da blistaš ako si nesrećan. Stoga se trudim da sačuvam duševni mir i da budem srećna u svakom trenutku.

Plaše li te bore i koristiš li već antiejdž preparate? Jesi li nekada probala preparate iz kućne radinosti?
Ne bojim se starenja, jer je to prirodan proces. Mnogi mi kažu da ličim na mamu, i ja bih bila presrećna kada bih u njenim godinama izgledala tako. Što se kozmetike tiče, za to je zadužena moja kozmetičarka Maca, koja specijalno za mene pravi kreme. Godinama sam bacala pare na skupocene kreme, losione, tonike, sve dok nju nisam upoznala. Otkad ona brine o meni i pravi mi kozmetiku na prirodnoj bazi, prezadovoljna sam svojom kožom.

Omiljeni parfem?

Onaj koji je Merilin Monro svojevremeno proslavila nazvavši ga „najboljom spavaćicom". U pitanju je Chanel 5 koji nije izgubio na lepoti uprkos tome što nas industrija svake nedelje zatrpava novim mirisnim notama. Mada, u poslednje vreme, barem kada sam ja u pitanju, ova neprolazna nota dobija konkurenciju u vidu novog parfema Elija Saba Le parfum.

Koju boju laka za nokte najčešće koristiš?

Crvenu, boju ljubavi. A vrlo često uradim i frenč manikir.

Na koji način neguješ kosu i da li farbana kosa zahteva mnogo veću posvećenost nego prirodna?
Ne feniram se sama. Kada nemam profesionalnih obaveza, operem kosu i vežem je ili stavim kačket, ali to je retko. O mojoj frizuri brine Laza, koji je i moj šminker. Pošto plava kosa zahteva puno nege, on brine da ne deluje suvo i beživotno.

Šta bi savetovala devojčicama koje upravo počinju da se neguju?

Da nikada ne preteruju i da dobro vode računa koje preparate koriste, pošto nije slučajno određeno za koje godine su koji namenjeni.

 

Suzana Obradović