Broj 238
Početna > Zanimljivosti > Jesenja pravila šminkanja

Jesenja pravila šminkanja

Leto je na izmaku, a s promenom godišnjeg doba idu i nove palete boja. Hladnije vreme rezervisano je za intenzivniju šminku

Korišćenjem bronzera tokom leta stvara se sjaj na obrazima i delovima lica koje sunce prirodno obasjava. Da biste se prilagodili jesenjem izgledu, bronzer morate da pomerite s jagodica i koristite ga samo ispod njih, za konturu. Korišćenje bronzera za stvaranje kontura lica je mali korak prema smeđim rumenilima koje možete da nosite kasnije u sezoni ili tokom zime.

Odmorite obrve

S novim godišnjem dobom i kasnije, u pripremi za zimu, počnite da puštate obrve da malo narastu. Tokom jeseni i zime obrve bi trebalo da budu malo punije i šire. Naravno, to ne znači da morate da hodate čupavi. Obrve svejedno moraju da budu uredne i očešljane.

Prekrijte štetu koju je napravilo sunce

Ako imate problema s tamnim flekama od sunca, otiđite kod kozmetičarke ili nabavite kvalitetnu kremu za izbeljivanje. Od prirodnih lekova pomažu ekstrakt bele rade i potočarke. Poznati narodni lek je etarsko ulje od semenki celera. Dok ne rešite problem, koristite gušći korektor koji će prekriti mrlje.

Zaboravite intenzivne senke
Ovog leta su na očima bile popularne intenzivne, svetle nijanse, kao što su narandžasta i plava. Kada stigne jesen, takva šminka na očima više ne prolazi. Odlučite se za zagasitije nijanse smeđe, ljubičaste ili bronzane boje.

Dodajte malo crne
Ako ste pratili letnje trendove, verovatno ste se odrekli svog klasičnog „zadimljenog" pogleda. Stavljanje crnog tuša ili olovke za oči brz je način da potamnite svoj mejkap i učinite ga dramatičnijim. Tuš prevucite i malo van kapka jer ove jeseni pogled mora da bude „mačkast".