Broj 238
Početna > Intervju > Dijana Janković

Moj stil

Dijana Janković

Mlada pevačica, sestra od strica naše poznate teniserke Jelene Janković, govori o svom stilu i otkriva da porodica posle početnog negodovanja zbog ulaska u estradne vode sada ipak podržava njenu odluku da se bavi pevanjem

Tvoje muzičke početke je burno i s negodovanjem propratila šira porodica, pa i sestra Jelena. Da li sada imaš njihovu podršku?
U početku je cela porodica bila protiv moje odluke da se bavim pevanjem jer su do tada mislili da ću nakon završenog fakulteta biti uspešna poslovna žena i upravljati firmom, s obzirom na to da završavam Fakultet za međunarodno upravljanje kompanijama. Takođe, moji najbliži su bili u strahu da me medijsko eksponiranje može dovesti u neprijatne situacije, da neću moći da sakrijem privatni život i da će me možda sve to povrediti. Na kraju krajeva, verujem da su retki očevi koji priželjkuju da im se ćerka bavi pevanjem, a pogotovo moj koji je jako strog. Nakon pobede na festivalu u Vrnjačkoj Banji prošle godine, svi članovi porodice su polako počeli da prihvataju moj izbor jer su shvatili da to radim iz ljubavi.

Tvoj scenski nastup je prilično atraktivan, da li se tako i privatno oblačiš?

Oduvek sam volela atraktivnu garderobu. Kada je scena u pitanju, moram da izgledam drugačije jer posao to zahteva. Garderobu biram prema prilici i uvek otprilike u glavi imam ideju šta ću obući. Najviše volim visoke potpetice, iako u nekim situacijama nosim i patike.

Imaš li u svom timu saradnika i stilistu? U kojoj meri način odevanja utiče na karijeru?

Stajling jeste veoma bitan u pevačkoj karijeri i svaka osoba koja se bavi ovim poslom mora da gradi svoj stil, drugačiji od ostalih. Ne bih sebe mogla da zamislim na sceni u običnoj garderobi. Volim glamur i mislim da je šou-biznis savršena podloga za takav izgled. Sa stilistom se obično savetujem pre snimanja. Uvek znam šta želim da imam na sebi i u čemu se dobro osećam, on mi pomaže da sve upakujem na pravi način. Tek sam na početku karijere i već znam kako bih želela da izgledam. Uskoro ću to i ostvariti uz pomoć svog stiliste, biće to iznenađenje za sve.

Da li ti je bitno da garderoba koju nosiš ima etiketu poznatog brenda?
Iako imam dosta brendiranih stvari, nije mi bitno da na sebi nosim isključivo potpise poznatih dizajnera. Volim skupe cipele i torbe jer šta god da se obuče uz njih izgleda sjajno.

Svaka žena ima svoju spasonosnu kombinaciju koju obuče kad joj ponestane ideja. Koja je tvoja?

Crna haljina i visoke štikle.

Sećaš li se najoriginalnijeg komentara koji si dobila na račun stajlinga?
Obično dobijam pohvale na račun svog stajlinga gde god da se pojavim, ali mi naviše prija kada me roditelji pohvale jer su uvek iskreni.

Koliko ti je, kao javnoj ličnosti, bitno da uvek budeš u sjajnoj formi?

Trudim se da se uvek lepo naspavam jer ne mogu da funkcionišem ostatak dana ako iz kreveta ustanem nenaspavana. Doskoro nisam trenirala jer nije bilo potrebe. Čak i tada su me svi pitali da li sate provodim u teretani. Pre mesec dana sam prvi put ušla u teretanu i sjajno sam se osećala posle treninga, tako da sam odlučila da s vremena na vreme tamo odlazim.

Kakvu odeću muškarac mora da nosi da bi privukao tvoju pažnju?
Mora da vodi računa o svom izgledu, da garderoba bude čista i ispeglana i da bude obučen sa stilom. Kada nekog upoznam, ne zagledam svaki komad garderobe ali svakako da lepo obučen muškarac ostavlja dobar utisak.

U kojoj meri dozvoljavaš partneru da te savetuje kada je odevanje u pitanju, a koliko ti utičeš na njegov stil?
Volim da dajem savete, a prihvatam ih ako i sama mislim da su dobri. Najbitnije je da obe strane budu zadovoljne.

Šta se uvek nalazi u tvojoj kozmetičkoj torbici?
Kod sebe uvek imam sjaj za usne i rumenilo, trudim se da izgledam što prirodnije. Ne koristim jaku šminku osim kada imam snimanja.

 

Suzana Obradović