Broj 237
Početna > Intervju > Miloš Mićović

Miloš Mićović

Naš poznati maneken, kojeg smo imali prilike da vidimo u rijalitiju „Parovi" na Hepi televiziji, proglašen je za najelegantnijeg muškarca sveta na takmičenju „Mister univerzum", održanom u Dominikanskoj Republici

Kako je proteklo takmičenje „Mister univerzum"?
Bilo je fantastično, imao sam utisak da sam bio na mestu sa razglednica jer Dominikanska Republika ima najlepše plaže koje sam ikada video. Boravili smo u Santo Domingu i Punta Kani. Flamingosi u dvorištu, teretana na plaži, u hotelu stalne predstave, bar u vodi, hrana nikad ukusnija. Dočekali su me kao superzvezdu jer je tamo takmičenje za mister univerzuma podignuto na najviši nivo. Gostovao sam na njihovoj televiziji, u nekoliko „Hard rok kafea".

Kako biste opisali svoj modni stil?
Najbolje se osećam noseći neku majicu kratkih rukava uz telo ili košulju i džins. Ovaj stil izgradio sam delom gledajući druge, a delom svojim izborom. Verujem, međutim, da se pogled na stil menja, s vremenom i sa iskustvom.

Šta je za vas tajna dobrog stila?
Umerenost i jedinstvenost u oblačenju, da nema previše boja, da to što nosite, nosite samouvereno i da se u tome super osećate.

Da biste sačuvali atraktivan fizički izgled, koliko radite na sebi i kako?
Pre svega, bitno je da vodite zdrav život i imate pravilnu ishranu koja utiče na energiju i lep izgled. Redovno idem u teretanu, vežbam pet-šest puta nedeljno. Ako se nađem u situaciji da sam negde dalje od teretane na duži period, odradim obavezno po par vežbi u sobi.

Kako ste uspeli da se probijete u svetu mode i koji je vaš tajni recept za uspeh?
Probijam se pre svega izgledom, harizmatičnim pristupom ljudima, profesionalnošću. Konkurencija je prevelika, jer se kastinzi za nova lica organizuju na šest meseci, izračunajte koliko je to ljudi, pa neka prođe i njih 15. Za revije je slična situacija, pojavi se veliki broj manekena, a uzimaju samo desetak.

Kako vam izgleda modna scena u Srbiji?
Po pitanju organizacije i,, tačnosti" održavanja revija ne zaostajemo mnogo, ali po pitanju ulaganja u manekenstvo i honorare, za ostatkom sveta kaskaćemo još dugo. U inostranstvu je mnogo bitno kako ćete se obući za kasting, i to može biti presudno za dobijanje posla jer vam i samo praćenje trendova daje veliku prednost. Tu su i fotografije za buk koje takođe moraju da budu na svetskom nivou. Kod nas, kao i u ostalim zemljama gde je moda u razvoju, dobro prolazi,, komercijalni" izgled, koji je poželjan za reklame i kataloge. Dok su u modnim prestonicama Milanu, Parizu, Londonu, traženiji dosta mršaviji foto-modeli.

Da li vi osvajate devojke ili one vas?
Preferiram staru školu jer mene interesuju devojke koje cene takav pristup. Može se namestiti veoma lep splet okolnosti. Meni je pre svega bitno da obezbedim lep osećaj i sigurnost devojke u mom društvu, a ako to začinim s malo šarma i lepe priče, mislim da se sve dalje odvija lepo. Imao sam i takvih situacija gde sam bio startovan i osećaj je prijatan, prvo zbog toga što znate na čemu ste. U svakom slučaju, bitno je da nađete pravu osobu sa kojom ćete deliti lepe trenutke.

Žaklina Milenković