Broj 237
Početna > Zanimljivosti > Frizure za 10 minuta

Brzo i lako

Frizure za 10 minuta

Ako niste spremni da ujutro pre odlaska na posao potrošite pola sata pred ogledalom, evo nekoliko frizura za čiju izradu vam je potrebno najviše deset minuta. Zapamtite, ne morate svaki dan da imate savršenu frizuru, to je jednostavno nemoguće, ali je bitno da kada se pojavite u javnosti izgledate lepo i uredno

Opuštena pletenica na stranu
Za žene koje imaju poludugu i dugu kosu ovo je definitivno jedna od najboljih opcija. Ako želite da pletenica izgleda što ležernije, ispletite je što je opuštenije moguće, i na kraju iz nje izvucite poneki tanki pramen. Za pričvršćivanje pletenice koristite lepu ukrasnu gumicu za kosu ili neku drugu vrstu asesoara.

Veliki cvet u kosi
Ukoliko želite da odvučete pažnju od svoje kose koja jednostavno ne stoji kako treba, poslužite se velikim cvetom za kosu. On može da se stavi na kosu zavezanu u rep, kao i na puštenu kosu, izbor je na vama. Bitno je da cvet skrene pažnju sa neposlušne kose.

Zalizani rep
Ovo je frizura za žene kojima se brzo masti kosa, imaju retku ili njihova kosa jednostavno ima loš dan. Sa zalizanim visokim repom ćete izgledati uredno, niko neće primetiti da nešto nije u redu s vašom kosom, a i dobićete utisak sofisticiranosti.

Rep s volumenom
Ako vam zalizana kosa ne stoji dobro, ovo je druga opcija koju možete da isprobate. Ova frizura će dobro stajati osobama koje imaju nešto gušću kosu. Prvo morate lagano da natapirate kosu, samo je površinski zagladite i zavežete u rep. Nakon toga lagano natapirajte i rep.

Rajf i ukosnice
Ukosnice su oduvek bile savršeni asesoar za „ukroćivanje“ kose, ali i ukras. Možete koristiti sve vrste ukosnica, od najjednostavnijih do ukrasnih. I rajf može da bude savršeno sredstvo za ukroćivanje nestašne kose. Nabavite rajfove različitih boja, debljina, materijala i menjajte ih prema odeći koju nosite taj dan.

Razdeljak na strani
Kada kosa jednostavno otkaže poslušnost, ovo je jedan od načina kako da spasite frizuru u samo nekoliko minuta. Naime, prebacivanjem kose s jedne strane na drugu ćete promeniti njen prirodan pad na koji je već naviknuta čime ćete dobiti sasvim novi izgled i volumen. Pričvrstite kosu s ukosnicom i spremni ste za izlazak.

Kratka razbarušena kosa
Za osobe koje imaju kratku kosu, razbarušeni izgled je sjajan izbor. Možete ga postići na suvoj ili mokroj kosi, uz pomoć pene za kosu, gela i laka. Suština je da rukom prolazite kroz kosu da bi ona dobila volumen, a zatim je jednostavno razbarušite. Vodite računa da frizura ne izgleda neuredno.