Broj 236
Početna > Intervju > Ćerka mi daje vetar u leđa

Aleksandra Radović

Ćerka mi daje vetar u leđa

Pevačica Aleksandra Radović nedavno je objavila novi singl „U inat prošlosti”, kojim je najavila povratak na scenu nakon rođenja ćerkice Nine

Iako je pre godinu dana na svet donela ćerku Ninu, pop pevačica nije pravila veliku pauzu u karijeri. Posle dva meseca, u punom sjaju vratila se na scenu, opuštenija, nasmejana i zadovoljna svojim životom. Aleksandra otkriva koliko joj se život promenio od kada se ostvarila u ulozi roditelja i mada ističe da je još uvek rano da priča o osobinama koje je ćerka nasledila od nje, raduje je činjenica što njena mezimica od malih nogu obožava muziku. Pevačica objašnjava i zašto ženu porazi čine mudrijom u ljubavi, tvrdi da je teško biti majka, a posebno samohrana, i priznaje da joj je svaki trenutak proveden sa Ninom dragocen, kao i da joj ćerka daje vetar u leđa.

Kako provodite ovo leto, imate li vremena za odmor?

Uvek se nađe vremena za odmor i uživanje. Malo radim, malo putujem sa ćerkom. Sve u svemu, uživamo.

Vaša nova pesma „U inat prošlosti" znatno se razlikuje od svih numera koje ste do sada snimili. Jeste li zadovoljni reakcijama publike?
Volim da iznenadim i sebe i svoju publiku nekim novim zvukom s vremena na vreme. Za potrebe snimanja spota promenila sam i imidž, ali svakako planiram da s novim albumom izgledam drugačije. Treba se menjati, i zbog sebe, i zbog obožavalaca koji to očekuju od nas kao javnih ličnosti. Reakcije publike su super i vrlo sam zadovoljna.

Ta pesma snimljena je i na engleskom jeziku, planirate li proboj i na inostrano tržište?
Želela sam da snimim englesku verziju za svoju dušu, jer volim da pevam strane stvari, a i privatno slušam uglavnom stranu muziku. „Beatshakersi", sa kojima sam i snimila ovaj singl, već su imali svoj prvi inostrani proboj preko di-džej Antoana koji je trenutno jedan od najaktuelnijih di-džejeva u svetu, a mislimo da bi i od ove naše stvari mogli nešto tako da očekujemo. Ako ne, nikom ništa. Barem smo probali.

U okviru humanitarne akcije „Moj život, moja pesma” koja promoviše podizanje svesti žena u prevenciji karcinoma grlića materice, pre izvesnog vremena s koleginicama Ninom Badrić, Karolinom Gočevom i Majom Sar snimili ste istoimenu kompoziciju. Kako je došlo do saradnje između vas četiri i koliko vam znače ovakvi projekti?
Uvek je dobro kada se popularnost može iskoristiti da pomognete drugima. Srećna sam što se veći broj žena konačno počeo odazivati pozivima na redovne ginekološke preglede jer je karcinom grlića materice moguće veoma lako lečiti, ukoliko se otkrije na vreme. Maja Sar, Karolina i Nina su sjajne žene i koleginice, tako da mi je bilo zadovoljstvo učestvovati u ovakvom projektu.

Vi ste jedna od naših najcenjenijih pevačica. Kako definišete uspeh?
Svako definiše uspeh onako kako njemu odgovara. Radim ono što volim i što me ispunjava, a to se dopada i drugim ljudima. Srećna sam i zadovoljna zbog toga.

Kada se s ove distance osvrnete na ono što ste postigli, na šta ste najponosniji?
Na put kojim sam izabrala da idem, na sve one koji su mi na tom putu pomogli, na svoje autore i saradnike i na 150.000 fanova na Fejsbuku!

Da li vam je teže da se posvetite snimanjima i koncertima sada kada imate malo dete koje zahteva veliku pažnju?
Naravno da je teže jer uvek razmišljam kako je ona kada sam na putu. Zovem po sto puta da proverim da li je sve u redu. S druge strane, dete vam daje vetar u leđa. Imam volju i želju da radim. Život postaje potpuno drugačiji kad imate jedno malo biće o kojem morate da brinete i koje zavisi od vas, vaše posvećenosti i ljubavi. Svaki dan s njom mi je dragocen.

Kako vam izgleda trenutak kada ste saznali da ćete postati mama, je li bilo straha?
Ne, straha nije bilo, samo ushićenja. Mislim da mi se roditeljstvo desilo u pravom životnom trenutku. Želela sam da postavim neke osnovne stvari u životu - egzistencijalne, karijeru, i da se tek onda odlučim za materinstvo.

Od kada ste rodili dete, da li ste promenili neka životna načela, gledate li na svet drugačijim očima?
Dosta sam opuštenija i tolerantnija. Ne obraćam više pažnju na stvari koje su me nekada veoma nervirale, nasmejana sam i zadovoljna svojim životom.

Kako ste se snašli u ulozi mame, šta biste rekli, kakva ste majka?
Ne bih znala, to će vam Nina reći kada poraste. Dajem sve od sebe i mislim da mi, za sada, dobro ide.

Koliko je teško danas u Srbiji biti samohrana majka?
Teško je biti majka. Samohrana - pogotovo. Sve počinje i završava se na vama i ne postoji taj „neko" ko bi mogao da vam ponudi utehu i rame za oslonac kada je teško. Nažalost, postoji mnogo žena koje su u brakovima, a sve i dalje pada na njihova pleća. Poznajem dosta takvih žena. Da li bih se menjala sa njima? Ne!

Vaša ćerkica Nina nedavno je napunila godinu dana. Koliko se ona brzo menja, šta je „pokupila" od vas?
Još uvek je mala da bih mogla to da odredim, brzo se menja.

Kako vaša Nina reaguje na muziku i na vaš glas, uživa li dok joj pevate?
Nina uživa u muzici. Voli da peva, voli da igra i mnogo voli kada joj pevam.

Dok mnoge majke pokušavaju na sve načine da produže porodiljsko bolovanje, vi ste se vrlo brzo vratili na posao. Kako ste uspeli da uskladite majčinstvo s poslovnim obavezama?
Što se mora, nije teško. Pauza je, praktično, trajala svega dva-tri meseca. Nina zavisi od mene i moja je obaveza da joj obezbedim ono što je potrebno za zdrav i spokojan život, a to podrazumeva mnogo rada i odricanja. Mnogo mi je pomogla moja mama na početku, dok se nisam snašla i uhodala. Sada je već dosta lakše.

Planirate li još dece u budućnosti?
„Čovek snuje a Bog određuje".

Iz vašeg iskustva, šta ženu može da učini mudrijom u ljubavi - ljubavni porazi ili pobede?
Svakako ljubavni porazi, ali žene, generalno, teško mogu biti mudre u ljubavi. One uglavnom idu srcem.

Jeste li srećna žena?
Uvek kažem da apsolutna sreća ne postoji, ali svako od nas se može uhvatiti za neki lep segment u svom životu i negovati taj osećaj sreće. U mom slučaju, to je moja ćerka.

 

Milica Prelević