Broj 235
Početna > Putovanja > Zlatna prestonica

Prag

Zlatna prestonica

Spoj moderne prestonice, širokih ulica i malih kaldrmisanih sokaka, raznovrsna arhitektura, dvorci i katedrale samo su deo onoga čime će vas prelepi češki grad očarati

Prag su kroz istoriju nazivali gospodarem Češke i majkom svih gradova. Karlo IV nazvao ga je zlatnim gradom, a od XIX veka zovu ga i gradom stotine tornjeva iako ih u gradu ima više od pet stotina. Unesko je uvrstio istorijsko jezgro Praga u spisak svetske baštine.

Šetnja kroz istoriju
Obilazak Hradčana i područja na kome se uzdiže Praški dvorac, gde se nalazi drevna bazilika Svetog Đorđa, pružiće vam priliku da vidite impresivnu katedralu Svetog Vita, kao i stari i novi kompleks kraljevske palate. Zlatna ulica u kojoj je živeo pisac Franc Kafka vodi do Male strane i Karlovog mosta, koji je podignut 1357. godine. Obilazak se završava na Starogradskom trgu s panoramom Većnice, Tinske crkve i astronomskog sata - Orloja, koji je jedan od simbola Praga. Vožnja brodom po Vltavi je prilika da se otkriju lepote grada i njegovih mostova sa reke.

Izlet za Karlove Vari
Karlove Vari, carska banja koju je pre više od šest vekova osnovao car Karlo IV, sastajalište evropske aristokratije i kulturne elite, poznata je po 12 lekovitih termalnih izvora i čudesnoj arhitekturi.

Poseta Drezdenu
U panoramskom razgledanju glavnog grada Saksonije, koji zovu i Firenca na Elbi, mogu se videti opera Zemper, palata Cvinger, u kojoj se nalazi četiri muzeja, protestantska crkva, katolička dvorska crkva, Brilova terasa, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg, deo nekadašnjih zidina, Avgustov most.

Hotel Barcelo Praha
Hotel u mirnoj zoni grada, na pet minuta hoda do metro stanice, odakle za desetak minuta vožnje dolazite u istorijski centar. Sobe su s kupatilom, klimatizacijom, telefonom, sefom, mini-barom i televizorom. A tu su bar i restoran u kome se doručak služi na bazi švedskog stola.

Hotel Angelo
Hotel se nalazi u poslovnoj četvrti Praga - Smihov, u blizini najvećeg tržnog centra. Do centra se može stići i pešice za petnaestak minuta. Sve sobe su s klimom, TV-om, sefom, mini-barom i priključkom za internet. U sastavu hotela su i bar i restoran u kome se doručak služi na bazi švedskog stola.

Prag, polazak 5. oktobra, pet dana, smeštaj u hotelima sa četiri zvezdice. U cenu putovanja su uračunati prevoz avionom na relaciji Beograd-Prag-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu po izboru na bazi noćenja s doručkom, panoramsko razgledanje grada, troškovi organizovanja putovanja i usluge vodiča na srpskom jeziku.

Kon Tiki preporučuje
Zakintos, polazak 12. septembra, 11 dana sa uračunatim avio-prevozom, transferima i najam apartmana, već od 250 evra.
Skijatos, boraviš 14, platiš 10 dana, 13. septembra, 16 dana, avionom i autobusom od 199 evra.