Broj 235
Početna > Intervju > Ne verujem u prinčeve

Muško-ženska priča

Ne verujem u prinčeve

Pevačica Milica Majstorović tvrdi da žene varaju zbog nedostatka pažnje, a muškarci zbog ega i otkriva da su je ljubavni porazi ojačali i učinili mudrijom

Danijel Pavlović te je pitao: „Da li si nekada bila zaljubljena u dva momka istovremeno, i ako jesi, šta je presudilo da se okreneš jednom od njih?"
Dragi Danijele, bili smo cimeri, valjda me poznaješ (smeh). Nikada mi se nije desilo da sam bila zaljubljena u istom trenutku u dva muškarca. Dešavalo mi se u srednjoškolskim danima da ima par slatkih momaka pa sam u onoj slatkoj nedoumici s kim izaći, ali sada ne. Moje srce, kada pripada jednoj osobi, onda pripada samo njoj. Za druge mesta nema.

Misliš li da su muškarci s Marsa, a žene s Venere?
Različite su nam najbitnije „sporedne" stvari, drugačije teme se vode u muškom i ženskom društvu, drugačije gledamo na slobodu koja fali i jednom i drugom polu u vezi, drugačiji su nam prioriteti u vezi. Mislim da se ne razumemo zbog dve, po meni, glupe stvari, teranja inata i sebičnosti. Mislim da je 21. vek doneo veliko pomeranje granica u ljubavnoj vezi, ljudi su više usmereni ka svojim, a ne partnerovim i zajedničkim potrebama, što je valjda i poenta zajednice.

Šta je najvažnije što si naučila o muškarcima?
S obzirom na to da iza sebe imam staž od pet godina veze, i to iz tinejdžerskog doba do prve zrelosti, slobodno mogu da kažem da sam najbitnije stvari savladala i da sam taj ispit položila s desetkom. Dugo mi je trebalo da shvatim da i on ima svoj život koji se ne svodi samo na mene (smeh).

A koja je najveća muška predrasuda o ženama?
Da samo zvocamo. Ne kažem, znamo i to ponekad, ali i to je jedna od onih stvari koje se rešavaju razgovorom i kompromisom. Žene vole da razgovaraju, dok muškarci vole da slušaju tako što im na jedno uvo uđe a na drugo izađe. Kompromis mora pod hitno da se vrati u modu pa će tako i zvocanje nestati iz rečnika.

Misliš li da muškarci nisu toliko strogi kad ocenjuju žensku lepotu kao što žene misle i veruju, da li se previše opterećujemo sitnicama?
Muškarci su jednostavni po tom pitanju. Dešavalo se da ceo jedan dan provedem kod kozmetičara, da promenim frizuru i shvatim da on većinu tih stvari nije ni primetio. I još mu smetaju sjaj i puder jer ne želi da ljubi šminku, već mene. To sam odavno shvatila, tako da sada kad se posvetim svom telu, licu, frizuri i ostalim propratnim stvarima radim to isključivo za sebe.

Da si muško na jedan dan, šta bi prvo uradila?
Priredila bih devojci iznenađenje. Mislim da muškarci u 98 odsto slučajeva nemaju tu reč u rečniku, samo zato što misle da uz nju ide i novac, ali maštovitost je ta koja presuđuje.

Ko je, po tvom mišljenju, skloniji preljubi u Srbiji, muškarci ili žene, i iz kojih razloga žene varaju, a iz kojih pobuda to čine muškarci?
I jedni i drugi. Opet kažem: „Dobro došli u 21. vek". Razlozi su svakojaki. Žene varaju zbog nedostatka pažnje, a muškarci zbog ega.

Seksolozi veruju da je zavođenje ženski atribut, da žene zavode, a da se muškarci udvaraju, slažeš li se?
Za žene da, a za muškarce baš i ne. Žene su uvek bile lovci, a muškarci plen. Smatram da smo mnogo hrabrije po tom pitanju i da ako mi prve ne damo zeleno svetlo, oni se neće ni udvarati, opet zbog muškog ega. Nažalost, malo je muškaraca koji su spremni da se svojski potrude oko žene.

Koje osobine muškarca čine pravim frajerom?
Za mene je frajer osoba koja čvrsto stoji na zemlji, zna šta hoće, zna šta želi, ambiciozan je, ne plaši se da pokaže emocije, a pored toga je i šmeker koji ume da pokaže ženi da je posebna i jedina.

Nešto sasvim lično
Čega se najviše plašiš u vezi?

Ne plašim se apsolutno ničega. Vrlo brzo „provalim" muškarca, tako da i ne stigne da me nečim uplaši.

Šta nikada ne bi oprostila muškarcu?
Laž.

Kakva si kada voliš?
Ima jedna stara izreka: „Ako zbog ljubavi ne učiniš sve, nisi učinio
ništa". Srce slušam uvek kad je veza mirno more, a kada naiđe kriza,
srce i razum su na vagi, pa šta prevagne.

Šta ženu može da učini mudrijom u ljubavi - ljubavni porazi ili pobede?
Porazi, jer iz svake propale veze naučimo šta ne želimo da nam se desi
sa sledećim partnerom, postajemo obazrivije i tačno znamo šta želimo.

Veruješ li u prinčeve?
U prinčeve nikada nisam verovala, već samo u žapce (smeh)... Svi smo
skrojeni od vrlina i mana i treba postaviti prioritete u odabiru
partnera, tačnije koje su vam osobine kod nekoga veoma bitne, a koje
nisu. Tek ako tasovi na vagama stoje u ravni, onda postoji šansa da se
od žapca napravi princ.

Pitanje za Andreja Maričića
Pošto imaš dugu vezu, da li planiraš da svoju dragu iznenadiš prstenom
ili još uvek nisi spreman na taj korak? A ako nisi, zbog čega nisi?

 

Milica Prelević