Broj 235
Početna > Prica > Mame u četrdesetim

Mame u četrdesetim

Čini se da su četrdesete postale nove tridesete u Holivudu jer je sve više poznatih glumica i pevačica koje su svoje prvo dete donele na svet u zrelijim godinama

Četrdesetjednogodišnja pevačica Maraja Keri u aprilu ove godine donela je na svet blizance, sina Marokena Skota i ćerku Monro. Još jedna poznata pevačica, Selin Dion rodila je pre nekoliko meseci u četrdeset prvoj godini takođe blizance, koji su začeti vantelesnom oplodnjom. Zvezda serije Prijatelji Kortni Koks Arket porodila se dva dana pre svog 40. rođendana i na svet donela ćerku Koko. Glumica Bruk Šilds rodila je u 40. godini, i ona je jedna od dama s javne scene koja je otvoreno pričala o pitanjima neplodnosti, kao i o postporođajnoj depresiji, o čemu je čak i napisala knjigu. Ona tvrdi da su starije majke spremnije za dete, da više cene roditeljstvo, da su mudrije i smirenije.

Nov izazov
„Očajna domaćica" Marša Kros imala je 44 godine kada je rodila bliznakinje Eden i Savanu zahvaljujući vantelesnoj oplodnji. Crvenokosa glumica godinama je želela da se ostvari u najvažnijoj životnoj roli, a često je bez dlake na jeziku govorila o svojim iskustvima i pitanjima plodnosti nakon četrdesete. „Želim da srušim mit da u četrdesetima možete tako lako da dobijete decu. To je zaista mit i šteti mnogim ženama", rekla je. Đina Dejvis prvo dete rodila je u 46. godini, a dve godine kasnije na svet je donela i blizance. Holivudska diva Suzan Sarandon rodila je drugo dete u 42. a treće u 45. godini. Ona je rekla da je, kada je postala majka u ozbiljnijim godinama, bila spremna i da je zaista želela decu zbog sebe. „Zabavljala sam se pre toga i uživala u životu koliko god sam mogla, a onda sam se napokon osetila spremnom za nov izazov", rekla je Suzan.

Madona i Monika Beluči
Glumica Beverli D'Anđelo na svet je donela blizance u 49. godini, Meril Strip rodila je svoje četvrto dete nekoliko dana pred 42. rođendan, manekenka i bivša supruga Mika Džegera, Džeri Hol rodila je u 41., baš kao i glumica Džulijan Mur. Engleska glumica Ema Tompson iskreno je pričala o nekoliko bolnih pokušaja vantelesne oplodnje pre nego što je uspela da ostane u drugom stanju i rodi ćerku Gaju u četrdesetim godinama. I kraljica popa Madona drugo dete, sina Roka, rodila je u 42. godini. Prelepa italijanska glumica Monika Beluči prošle godine u četrdeset i petoj godini postala je mama po drugi put. Monika je rodila ćerku Leone, a 2004. godine, u 39. godini na svet je donela i prvo dete iz braka sa Vensanom Kaselom, ćerku Devu.

Za poznate drugi rađaju
Sve veći broj holivudskih glumica koje su zašle u četrdesete odlučuje se
da „iznajmi matericu", odnosno surogat majku, budući da većina ima
problema sa začećem. Sara Džesika Parker i njen suprug Metju Broderik
prošle godine su postali roditelji bliznakinja koje je rodila druga
žena. Latino pevač Riki Martin postao je otac dvojice dečaka
zahvaljujući surogat majci pre dve godine. Pored toga što je tek u 41.
godini rodila prvo dete, ćerku Sandej Rouz, australijska glumica Nikol
Kidman je i krajem prošle godine po drugi put postala mama druge ćerke
koja je rođena zahvaljujući surogat majci. Kralj popa Majkl Džekson bio
je među prvima koji su započeli ovaj trend, jer je uz pomoć surogat
majke dobio svoje najmlađe dete Blenkita. Večita udavača Dženifer
Aniston takođe je nedavno izjavila da razmišlja da kada dođe trenutak za
potomstvo unajmi surogat majku.

 

M. P.