Broj 234
Početna > Lepi i zdravi > Vežbe po vašoj meri

Rekreacija za dame

Vežbe po vašoj meri

Vežbanje je najbolji način da vaše telo i um ostanu zdravi, važno je samo odabrati aktivnost koja vam najviše odgovara

Život bez vežbanja povlači za sobom i niz problema kao što su kardiovaskularne bolesti, dijabetes, gojaznost i ostale zdravstvene probleme. Ako ste odlučili da početkom jeseni i sami počnete da se bavite nekom fizičkom aktivnošću, a imate dilemu koju vrstu vežbanja da izaberete, evo nekoliko predloga

AEROBIK

Idealan je za početnike. Predstavlja kombinaciju veoma raznovrsnog aerobnog dela treninga s vežbama snage i oblikovanja, kao i istezanja i opuštanja na kraju treninga. Rezultati su lepo oblikovano telo, dobra kondicija i odlično raspoloženje.

TAE BO
Kombinacijom osnovnih elemenata iz različitih borilačkih veština u toku aerobnog dela treninga i vežbi snage i oblikovanja, aktiviraćete mišiće celog tela, izbaciti svu negativnu energiju iz organizma i izaći sa osmehom na licu. Sjajan izbor za sve.

PILATES
Predstavlja jedinstveni skup vežbi iz joge, tai čija i pilatesa, snage i istezanja s kontrolisanim pokretima koji se izvode polako, uz naglašeno pravilno disanje. Ovim vežbama angažuju se i definišu svi mišići tela, utiče se na pravilno držanje tela, a istovremeno smanjuje stres.

ZUMBA AEROBIK
Ako želite da se zabavite vežbajući, ovaj program će vas oduševiti. Predstavlja mešavinu raznih latino plesova (salsa, samba, džajv, rumba, kumbija, regeton...) sa fitnesom. Sastoji se od zabavnih koraka i kombinacija koje se lako prate. Pruža dugoročne efekte. Uz erupciju adrenalina sagorevate kalorije, obnavljate energiju, oslobađate se stresa i oblikujete telo.

BODY FORMING
Trening srednjeg intenziteta, preporučuje se onima koji ne vole mnogo skakanja, a žele da zategnu i definišu svoje mišiće. Trening čine vežbe snage i oblikovanja uz rad s mnogobrojnim rekvizitima, kao i relaksacija na kraju treninga. Poseban akcenat je na vežbama za najkritičnije mišićne grupe koju čine zadnjica, butine i stomak.

BODY PUMP
Predstavlja program vežbanja usmeren ka definiciji muskulature tela, povećanju snage i izdržljivosti velikih mišićnih grupa uz optimalnu kalorijsku potrošnju. Tokom treninga koriste se brojni rekviziti, šipke, slobodni tegovi, steper... Ovaj program idealan je za one koji žele da povećaju snagu i izdržljivost, a ujedno i da oblikuju svoje telo.

 

Suzana Obradović