Broj 234
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Džoniju Depu:

Pet stvari koje niste znali o Džoniju Depu:

1. Džon Kristofer Dep je rođen 1963. godine u Kentakiju. Kao dete je sam sebi nanosio povrede, što je bila posledica stresa zbog porodičnih problema i sopstvene nesigurnosti. Kasnije je to objasnio: „Moje telo je na neki način putovanje. Kao što mornarima svaka tetovaža ima značenje, predstavlja određeno vreme u životu, tako je i sa mnom. Svejedno je da li to napraviš sam sebi nožem ili to umesto tebe uradi profesionalni umetnik tetovaže".
2. Njegovi roditelji su se razveli 1978, a on ubrzo isprobava razne droge, napušta školu i osniva bend. Pokušao je da se vrati u školu dve nedelje kasnije, ali mu je direktor rekao da prati svoj san da postane muzičar.
3. Sa 20 godina Dep se venčao sa Lori, šminkerkom. Ona ga je upoznala s Nikolasom Kejdžom, koji je Depa upoznao s glumom. Pravu karijeru je započeo ulogom u seriji 21 Jump Street. Zabavljao se s Vinonom Rajder, Dženifer Grej i Kejt Mos.
4. Pored sadašnje partnerke Vanese Paradi, koju je upoznao dok je snimao film Deveta kapija, Dep se konačno skrasio. Par ima dvoje dece - ćerku Lili-Rouz Melodi i sina Džona Džeka Kristofera Depa. „Ne možete da planirate duboku ljubav koja će rezultirati decom. Očinstvo nije bila svesna odluka. Bio je to deo predivne vožnje. Bila je to sudbina, usud", rekao je.
5. Iako se dugo borio da sa svog imena obriše epitet mangupa, njegova bivša devojka Kejt Mos najavila je pisanje memoara u kojima bi mogle da se nađu i njegovi „nestašluci" vezani za opijanje i drogiranje.