Broj 234
Početna > Intervju > Aleksandra Jeftanović

Moj stil

Aleksandra Jeftanović

Harizmatična voditeljka tvrdi da nije opterećena brendovima, kaže da najviše novca troši na cipele, tašne i kapute i otkriva da je veliki hedonista zbog čega se teško odriče nekih stvari

Šta je, po tebi, definicija dobrog stila?
Stil jednostavno imaš ili nemaš. On definiše čoveka i mnogo toga možeš da vidiš na osnovu nečijeg stila. Pod tim naravno ne podrazumevam samo ono što je trend i ne mislim na odeću, već na životni stil, što je suštinski i mala filozofija života. Stil je način kako organizuješ svoj dan, svoj život i sve ostalo, a odeća onda dođe na kraju kao jagodica na tortu.

Po čemu se razlikuje tvoj stil od koleginica?
Ne trudim se da se razlikujem od drugih, i nemam tu ambiciju. Mogu da kažem da sam definisala svoj stil i da sam ga izgradila pre nekih šest-sedam godina. U pravom ženskom smislu mode to sam shvatila, jer još uvek u svom ormanu imam stvari koje sam kupila u tom periodu. I danas te iste krpice uklapam sa onim koje trenutno nosim.

Planiraš li šoping ili kupuješ stihijski?
Nikad ne kupujem stihijski. Imam sreću, što zbog posla, što zbog toga što mi mama živi u Italiji, da odeću kupujem u inostranstvu. Doduše, kupujem i ovde s vremena na vreme nešto, ali šoping u inostranstvu je čak i ekonomski mnogo isplativiji. Beograd je veoma skup.

Koliko para trošiš na krpice?
Najviše novca trošim na cipele, tašne i kapute i, da ne zaboravim, volim dobre farmerke. Inače, kada sam negde u inostranstvu, uživam da za tu sezonu kupim gomilu stvari i uopšte nisam opterećena brendovima. Stil se ne kupuje, ili ga imaš ili ga nemaš!

Koliko pažnje pridaješ zdravom načinu života?
Veliki sam hedonista i gurman, što se ne vidi. Teoretski imam čistu desetku. Znam sve i o sirovoj hrani i o makrobiotici, i imala sam faze eksperimentisanja u kojima sam istrajala. Cigarete su mi loša navika, koje čas ostavim, čas im se vratim. Sve to ima veze sa snagom volje, a ja nekako volim da uživam u životu i nisam baš spremna da se odreknem mnogih stvari.

Misliš li da ljubav pegla bore?
Ponekad ih i pravi!

Kakvo je tvoje mišljenje o plastičnoj hirurgiji, da li bi se podvrgla nekoj takvoj intervenciji?
Estetsko-rekonstruktivna hirurgija već u samom nazivu sebe definiše, i sve što ima veze sa estetikom mislim da je dobro. Ali ono što ima veze s plastikom, samo ću reći: „Volim samo onu četvorougaonu plastiku iz banke koja će mi jednog dana doći glave". Nekim hirurškim intervencijama možete nešto da popravite, ali u životu nećete ništa bitno promeniti. Estetika je kod nas otišla u nekom suludom pravcu. Puno žena i devojčica izgledaju smešno i neprikladno.

Šta misliš o mezoterapiji?
Mezoterapija je super stvar. U dvadeset petoj godini imala sam velikih problema s licem, jer je koža moja slaba tačka. Na njoj se vidi sve, počev od nespavanja preko jake hrane, do teške šminke. A takvi problemi se rešavaju upravo mezoterapijom.

Na koji način se oslobađaš od stresa?
Sport je idealna stvar da te vrati u normalu. Kada se dobro preznojiš posle napornog dana na poslu, središ i misli u glavi. Volim i dugu šetnju, a s obzirom na to da ispred zgrade u Belvilu postoji trim-staza, često istrčim dvadesetak minuta i odmah se bolje osećam.

Idealna odevna kombinacija?
Dobar džins i bela majica ili bela košulja. Sada, šorts od džinsa,
japanke ili starke. Kada je poslovna varijanta u pitanju, crno je uvek
tu. Ne znam koliko imam crnih haljina, sakoa, pantalona. Uglavnom sam
uvek za klasiku.

 

Dragana Rodić