Broj 233
Početna > Zanimljivosti > Kako se neguje Petra Cvijić

Kako se neguje Petra Cvijić

Koji je najbolji savet koji ste dobili kada je nega u pitanju?
Da su sapun i voda nezamenjivi.  

Imate li omiljeni ritual opuštanja?
Najčešće se opuštam uz dobru knjigu i muziku, idealna je i topla kupka, šetnja... Opušta me i neobavezno ćaskanje s drugaricama uz kaficu, ali ono što je najefektnije i što me bukvalno preporađa jesu sauna i masaža.

Kako negujete vrat i dekolte?
Posle čišćenja samo nanesem staru dobru Pavlovićevu mast, i to je to.

Ima li trajna šminka prednosti i da li biste se nekada podvrgli tom tretmanu?
Ne poznajem nikoga ko se podvrgao trajnom ulepšavanju, tako da ne bih mogla da odgovorim koje su prednosti ili mane. Lično, ako bih se ikada i odlučila na takav korak, dobro bih se raspitala kod onih koji imaju iskustva i izabrala vrhunskog stručnjaka pošto je u pitanju izuzetno osetljiv zahvat.

Kako vaša koža reaguje na svakodnevnu „tešku" šminku koju morate da stavljate zbog posla?

Srećom, nemam nekih većih i ozbiljnijih problema s tenom. Sve što mi je potrebno za negu lica jesu kvalitetan tonik, kojim mogu detaljno da očistim šminku, i hidratantna krema.

Šta sve činite da bi vam kosa bila bujna i sjajna?
Pridržavam se preporuka svog frizera. Njemu prepuštam i izbor preparata za negu kose, jer najbolje zna šta mi odgovara. Jednom mesečno se šišam i to samo krajeve, jer je to veoma bitno za očuvanje kvaliteta vlasi i zdrav izgled kose.

Koji vam tretmani najviše prijaju u kozmetičkom salonu?

Svesna sam toga da je licu povremeno potrebna i stručna nega, ali zaista retko posećujem kozmetičke salone. To šta je trenutno mom licu potrebno od tretmana za sada mogu da uradim i sama.

Jeste li nekad isprobali neki narodni recept za lepotu?
Naravno, nije uvek neophodno kupovati kozmetička sredstva, kada su ona koja možemo sami da napravimo kod kuće podjednako delotvorna. Odličan narodni recept za piling je krupna morska so i maslinovo ulje. Slobodno probajte, ne može da škodi.

Na koji parfem mirišete ovog leta?
Trenutno je aktuelan Light blue Dolce&Gabbana.

Suzana Obradović