Broj 233
Početna > Lepi i zdravi > Gipsane bermude

Tretmani oblikovanja tela

Gipsane bermude

Tretman je na bazi oligoelemenata i utiče na smanjenje obima butina i struka

Ukoliko vam se čini da vaše telo u kupaćem kostimu nije dovoljno vitko, u banji Junaković već duže vreme primenjuju gipsane bermude, tretman oblikovanja tela. U pitanju je, kako tvrde tamošnji fizioterapeuti, multiaktivni sistem koji deluje na celulit, lokalizovanu gojaznost i opušten tonus kože i potkožnog veziva.

Za savršen struk
Tretman je na bazi oligoelemenata i utiče na smanjenje obima butina i struka. Sam postupak je vrlo jednostavan, posle presvlačenja u papirnate tange, krojačkim metrom vas izmere ispod grudi, oko stomaka, kukova, butina, iznad kolena i posle toga se prepuštate uživanju. Koža se najpre priprema za tretman i od grudi do kolena se očisti posebnom vrstom gline, a zatim se namažu kreme za razbijanje masnih naslaga i celulita.

Kozmetički gips
Mackanje tela traje oko 20 minuta a onda se stavljaju komprese i kozmetički gips koji podstiče znojenje i izbacivanje štetnih materija. Oko tela se kao kalup modelira maska koja se kasnije stvrdne kao gips. Da bi sve to imalo veći efekat, telo je umotano u najlon i pokriveno. Nakon 45 minuta obim oko butina smanjuje se oko pola santimetra, a oko stomaka četiri santimetra. Preporuka je da se posle pet dana tretman ponovi kako bi efekat bio trajniji.
Gipsane bermude se u banji Junaković kombinuju s tretmanima algama, podvodnom masažom, kupanjem u bazenu s lekovitom vodom na 36 stepeni Celzijusa.

Žaklina Milenković