Broj 232
Početna > Zanimljivosti > Kako zadržati preplanulost

Mali trikovi

Kako zadržati preplanulost

Godišnji odmori su u punom jeku. Neki su se već i vratili dok drugi željno iščekuju svoje momente izležavanja na suncu i brčkanja u moru. Tu leži zamka! Sunce i vetar utiču na ubrzano isušivanje kože, što može da nas suoči s problemom ljuštenja

Piling

S ljuštenjem kože češće se susreću osobe koje su izgorele na suncu. Koji god bio razlog isušene kože, pravilnom brigom možete to da sprečite i izbegnete. Za početak potrebno je kožu očistiti od površinskih odumrlih ćelija temeljnim pilingom, bilo proizvodom s mikrogranulama ili običnom rukavicom od grubog materijala. Za izradu prirodnog pilinga može da se upotrebi kukuruzni griz, morska so ili krupniji šećer. Piling na ovako osetljivoj, oštećenoj koži nije preporučljivo raditi češće od jednom nedeljno.

Nanosite kremu za telo
Za vreme boravka na moru, ali i nakon povratka sa odmora, koristite svako veče hidratantni gel ili mleko za tuširanje nakon kojeg obavezno nanesite i hidratantni losion, mleko ili kremu za telo. Posebno se preporučuju proizvodi s aloja verom koja istovremeno hlade, hidriraju, umiruju i obnavljaju kožu. Ponekad se može dogoditi da je koža toliko oštećena da ne pomažu „normalni" losioni koje obično kupujemo i koristimo. U tom slučaju posetite dermatologa koji će vam preporučiti dalje korake.

Pijte tečnost
Za zdravlje svoje kože važno je i da pijete dovoljno vode. Iako se stručnjaci ne slažu u tome kolika je količina vode zdrava i potrebna, većina se slaže da je to od litar i po do dva dnevno.

Neprijatno ljuštenje kože moguće je sprečiti ako se držite navedene rutine. Time ćete duže zadržati i svoju preplanulost. Iako mnoge mrzi mazanje kremom za telo svake večeri, ako uložite malo truda, napravićete mnogo za svoju kožu koja će blistati.