Broj 231
Početna > Intervju > Mladen Milivojević Baron

Mos stil

Mladen Milivojević Baron

Poznati novosadski dizajner i stilista koji već godinama oblači domaće zvezde daje svoje mišljenje o modnoj sceni u Srbiji i otkriva u čemu se krije tajna dobrog stila

Nedavno ste u Novom Sadu predstavili reviju venčanica, večernjih haljina i muških odela. Jeste li zadovoljni kako je sve proteklo?
Nakon svake revije sam zadovoljan jer ih organizujem sam i sve bude kako sam osmislim, a svi gosti koji su na našem protokolu uvek se odazovu. Tako je bilo i ovog puta.

Vrlo je neobičan bio dolazak tamburaša na pistu, otkud takav spoj stare i moderne Vojvodine?
Tamburaši su bili samo na kraju na revije, tačnije na defileu kada sam ja izašao pošto su oni jedan od simbola Vojvodine. Manekeni su šetali uz muziku koju je miksovao di-džej, koja je bila spoj tradicionalnog i modernog, baš kao što je i sama kolekcija, koja ima notu 1930-ih godina.

Većina dizajnera u nekoj javnoj ličnosti pronađe svoju muzu, ko je vas najviše inspirisao za poslednju reviju?
Inspiracija mi je bila plodna ravnica Vojvodine, boje polja, žitnica, vinograda...

Imate li modne uzore, ko vam je omiljeni dizajner?
Nemam modne uzore, jer se dizajnom bavim samo kako bih zaokružio celu priču svoje kompanije i imao kompletan servis na usluzi klijentima, modnu agenciju, frizerski studio, šminku i garderobu.

Da li vas više ispunjava posao dizajnera ili stiliste?
Zahvalnije i lakše je raditi kao stilista.

Ko su, po vama, osobe sa stilom iz javnog života?
Ne bih da imenujem, ali ima dosta osoba sa stilom iz našeg javnog života. Pritom, kada kažem sa stilom mislim na njihov način života.

Mnogi su bili iznenađeni kada su videli da, posle dugo vremena, više ne radite stajling Viki Miljković ali i Nataše Bekvalac. Da li u takvim slučajevima dođe do obostrane prezasićenosti, šta je uzrok prekida saradnje?
U mojoj dosadašnjoj karijeri, koja traje već petnaest godina, nije se desilo da je uzrok prekida saradnje s nekim bila prezasićenost.

Gde se iz vaše perspektive nalazi domaća modna scena u odnosu na svet? Kojim rečima biste opisali modnu scenu u Srbiji?
Modna scena u Srbiji je vrlo šarolika, što je odlično, takva treba i da ostane. Imamo dosta vrlo talentovanih dizajnera, jedini problem su finansije, bez kojih nema napretka i prezentacije naše mode u svetu.

Šta će biti u trendu ovog leta? Koje boje, krojevi i cipele će se nositi?
U ponudi u mom modnom studiju jesu svetle boje, prirodni materijali, širi krojevi koji nas ne sputavaju da se slobodno i udobno krećemo.

A šta nikako ne bi trebalo poneti iako je „hit" ove sezone?
Ono što nismo mi. Treba u svakom segmentu života biti svoj.

Na koji parfem mirišete ovih dana?
Lanvin.

Koja je, po vašem mišljenju, tajna dobrog stila?
Što pre pronaći sebe, biti svestan svojih vrlina i mana, živeti život isključivo po svojim pravilima prilagođenim vremenu i trenutku u kojem se nalazimo. Ako sve to uspemo da izbalansiramo i pomirimo, imamo stila, jer je stil način života.
 

 Suzana Obradović