Broj 231
Početna > Lepi i zdravi > Lečenje kristalima

Lečenje kristalima

Svetlucavi raznobojni kristali nisu samo ukras, veruje se da imaju i lekovito dejstvo. Još u drevna vremena verovalo se da pomažu kod psihičkih problema, bezvoljnosti, iscrpljenosti, nervoze i stresa. Neki od načina lečenja održali su se i danas

Zeleni fluorit za studente
Zeleni fluorit jača samopouzdanje. Veruje se da „bistri um” zbog čega ga nose studenti, ali i poslovni ljudi od kojih se traži visprenost.
Naročito se preporučuje za umirenje tegoba u želucu i protiv grčeva u crevima.

Blagotvorni malahit

Malahit nazivaju „kristalom trudnoće" jer pospešuje rast. Dobar je za oči, ali i srce i menstrualne tegobe.

Rodonit vraća energiju
Rodonit se nosi u bitnim životnim situacijama zato što daje energiju. Zovu ga „dar s neba", a veruje se da ima moć da razbukti ljubavni plamen. Poklanja se voljenoj osobi. Zbog svoje lepote i elegancije, često se može videti kao nakit na damama.

Labradorit protiv stresa

Kamen koji ima osobine Sunca i Meseca otklanja strahove, nesigurnost i ranija razočarenja, stres i reguliše metabolizam. Pojačava unutrašnju snagu, podstiče hrabrost, donosi jasnoću misli, jača veru u sebe, smiruje um, budi maštu i spremnost za nove ideje. Koristan je pratilac kroz promene, jer daje snagu i istrajnost.

Za ovaj kamen tvrde da povećava kreativnost, profesionalnost, koncentraciju, intuiciju, intelekt, pronicljivost, pamćenje, originalne ideje, psihičku mudrost i sposobnost, psihičku snagu, racionalno razmišljanje, samosvest, duhovnost i samopoštovanje.

 

Ž. M.