Broj 230
Početna > Intervju > Srcem kroz život

Danijela Jankov

Srcem kroz život

Uvek nasmejana voditeljka Televizije Prva Danijela Jankov kaže da se i posle razvoda nije razočarala u instituciju braka i otkriva pod kojim uslovima bi opet stala na ludi kamen

Nakon što je pre dve godine zbog ljubavi spakovala kofere i napustila rodni Beograd, Danijela je odlučila da stavi tačku na bračni život i uspešnu karijeru i vrati se iz Bugarske. Za Stil govori kako je bilo napustiti jednu od najgledanijih emisija koju je tamo vodila, prijatelje, brak i otkriva ko joj je pružio najveću podršku kada se vratila, kao i kako se snašla u novoj ulozi, domaćice jedne od najgledanijih kratkih televizijskih formi Ekskluziv.

Koliki ti je izazov bio da radiš Ekskluziv, s obzirom na to da si do sada radila potpuno drugačije emisije?
Ova tvrdnja i jeste i nije istina. Nisu bile baš potpuno drugačijeg tipa jer imaju mnogo dodirnih tačaka. Ali da, Ekskluziv je za mene bio izazov i nešto novo.

Koliko se tvoj odnos prema našem džet-setu promenio otkako si i sama zbog posla usko povezana sa njim? S kim imaš najbolju saradnju, a ko ti ne leži?
Nisam imala mišljenje o džet-setu pre deset godina kada sam počinjala da radim na televiziji da bih ga sada promenila. Mišljenje sam sticala radeći. I to ne mišljenje o džet-setu, već o ljudima pojedinačno. Ne bih se izjašnjavala ko mi „leži" a ko ne. Bez obzira na to da li mi je neko manje ili više simpatičan, priču uvek radim novinarski. Trudim se da bude zanimljiva, objektivna i originalna.

Koje emisije na televiziji ne propuštaš, pratiš li konkurentske TV kuće i emisije?
Televizija je moj posao, tako da gledam i naše i svetske TV stanice. Ne propuštam seriju Kad lišće pada, to je jedino što se baš trudim da ne propustim, ostalo gledam koliko mi obaveze dozvole.

Imaš li strah od konkurencije, plaše li te mlade i lepe devojke čije televizijsko vreme tek dolazi?
Naravno da ne! Naprotiv, radujem im se. Ali ih je malo, veoma malo. U Srbiji ljudi olako shvataju televiziju. Videla sam bezbroj lepih devojčica kojima je samo želja da budu poznate. Ako s tim ciljem žele da rade, mogu da se provuku kroz televizor i novine, ali na godinu-dve. Televizija je ozbiljan posao koji treba da se uči godinama, nije dovoljno biti lep.

Da ne radiš ovaj posao, dobro bi se snašla kao...?
Kao bilo šta na televiziji. Samo da je u okviru televizijske zgrade! Ne, stvarno, mislim da bih veoma lepo mogla da radim u nekoj marketinškoj agenciji ili kao vaspitačica u vrtiću ili profesor u školi.

Koji svoj lapsus nikada nećeš zaboraviti?
Bilo je vrlo smešnih u Bugarskoj, ali gube se u prevodu, ne mogu da objasnim.

Pre nekoliko godina si hrabro zbog ljubavi odlučila da napustiš uspešnu karijeru u Srbiji i odeš u drugu zemlju, je li bilo teško uspeti na tuđem govornom području?
Meni nije. Sudbina, fantastičan splet okolnosti i moja snalažljivost. Sve što sam u Bugarskoj doživela za mene je bilo predivno iskustvo. Imala sam status zvezde i moram priznati da mi je to prijalo. Pogotovu mi je laskala činjenica što me je tako prihvatio i zavoleo narod druge zemlje. I ja sam zavolela njih. Valjda su to i osetili preko ekrana.

U Bugarskoj si ostvarila neverovatnu karijeru, jesi li imala dilemu da posle neuspešne veze nastaviš da radiš popularnu emisiju Očajne domaćice?
Nisam, i moje kolege su me razumele. Nagovarali su me da ostanem, ali su ubrzo shvatili moju potrebu da napravim rez i vratim se u Beograd.

Jesu li tvoje sestra i majka bile jedan od presudnih faktora da se vratiš? Šta su ti one tada savetovale?
Porodica je nešto najvažnije u životu čoveka. Oni su tu da te podrže u tvojim odlukama.

Postoji li nešto što ti nedostaje iz života koji si vodila u Bugarskoj?
Pa naravno, živela sam tamo. Volim Bugarsku i odlazim kad god mi se ukaže prilika da se vidim s prijateljima.

Da li te u životu i inače češće vodi srce ili razum? Koja je najluđa stvar koju si uradila zbog ljubavi?
Uvek srce, mada konsultujem razum! Pa eto, putovala sam dve i po godine svakog vikenda 400 plus 400 kilometara. To nije baš razumno.

Mnoge žene posle razvoda kažu da više nikada neće stati pred matičara, jesi li izgubila veru u instituciju braka i pod kojim uslovima bi opet rekla da?
Ako se ludo zaljubim i smatram da je taj muškarac vredan da sa njim provedem ostatak života.

Koji je najbolji recept za podizanje samopouzdanja?
Za žene, pet dana u Rimu.

U kojim situacijama ideš glavom kroz zid, a kada dišeš punim plućima?
Sve to radim uvek.

Mediji te u poslednje vreme spajaju sa mnogim muškarcima, poslednji je turski glumac Ozdžan Denis, kako se osećaš kada se svi bave tvojim privatnim životom?
Zaista ne znam ko je Ozdžan Deniz, saznala sam preko interneta. Trudim se da ne dajem povod medijima da pišu o meni pa oni nekada sami nešto izmisle.

Kad smo kod toga, kako ljubav ovih dana?
Pazi da ti ne kažem!

Šta priželjkuješ privatno, a šta poslovno da ti se dogodi?
Samo lepe stvari!

Šta bi iz svog života rado ponovila, a šta bi volela da zaboraviš?
Život je jedan, ne postoji „delete" ili „refesh". Živim ga sad i ne bih ga menjala.

 

Suzana Obradović