Broj 230
Početna > Zanimljivosti > Sjajna kosa i na moru

Sunce protiv lepote

Sjajna kosa i na moru

Dok na lice i telo često nanosimo kremice kako bismo se zaštitili, glava često ostane nezaštićena. Postoje određeni postupci koji će vam pomoći da vaša kosa i na kraju leta izgleda lepo i zdravo

Šeširi su najbolji način da zaštitite kosu od direktnog sunca, a s obzirom na to da se ove godine nose šeširi, imate veliki broj različitih modela na raspolaganju. Ukoliko vam kosa nije suviše dugačka, skupite je i celu zaštitite hladovinom koju šešir pruža.

Ulja i regenerator za kosu

Postoje dve varijante, možete da nabavite regenerator za kosu s uljem koje će vam štititi kosu od isušivanja i oštećenja na suncu ili možete koristiti prirodna ulja, kao što je kokosovo, koje je inače poznato po svojoj jačini i moći hidratacije. Takođe, vrlo dobro ulje za kosu su ona od jojobe, suncokreta, šafrana i maslinovo ulje.

Preparati za kosu sa zaštitnim faktorom
Postoje proizvodi za kosu koji već u sebi imaju zaštitni faktor kao što su sprejevi za kosu, regeneratori, gelovi, kreme... Takođe, budite svesni da čim pokvasite kosu, prestaje zaštita kose SPF faktorom, što znači da ćete morati ponovo da ga nanesete. U suštini, isto pravilo vredi kao i za kreme za sunčanje.

Napravite punđu

Ukoliko imate dovoljno dugu kosu, punđa je jedan od načina da je zaštitite. Ono što je najbolje od svega je da su punđe ultrapopularne ove godine. Ali, pazite da punđa ne bude previše zategnuta ceo dan kako ne bi došlo do oštećivanja korena kose.

Nosite marame
Ako imate kraću kosu, marama može biti odlično rešenje. Što manja površina korena i same kose bude izložena suncu, tim bolje. Zapamtite da ne želite da oštetite najzdraviji deo kose koji je oko samog korena. Neka marame budu od prirodnih materijala, svetle i dovoljno debele da štite od sunca.

Zaštitite koren
Poznato je da kod osoba, posebno onih sa ređom kosom ili širokim razdeljkom, vrlo lako može da izgori sam koren. Zbog toga morate da ga zaštitite. Jedan od načina je da uzmete kremu sa visokim zaštitnim faktorom, pomešate je s vodom i njom poprskate kosu pre izlaska.