Broj 23
Početna > Zanimljivosti > PTIČICA!

Naučite da pozirate

PTIČICA!

Dosta vam je loših fotografija sa godišnjeg odmora? Ne dopadate se sami sebi i tvrdite da niste fotogenični. Poziranje pred fotoaparatom se može naučiti. Evo nekoliko korisnih saveta kako da izgledate kao top-model, na slikama koje ćete zadovoljno svima pokazivati

1. Zavodljive usne
  Ništa nije tako zavodljivo kao blago otvorena usta, posebno na fotografijama. Zatvorene usne deluju grubo i oštro, naročito kada se još malo i nasmejete. Bolje je da blago otvorite usta. Sa malo šminke vaša usta će izgledati punija: olovkom iscrtajte ivice i zapamtite da svaki sjaj daje efekat punijih usana.
 
  2. Naučite da pozirate
  Paris Hilton to radi odlično! U momentima kada je niko ne posmatra, rado se šeta sa spuštenim ramenima, ali čim ugleda fotografe, namešta se u najbolju foto-pozu: ramena nazad, jedna noga napred, stomak unutra, leđa ispravljena. I, naravno - osmeh!
  Foto-trikovi
  1) Neka vas slikaju malo odozdo. Tako ćete, samo jednim klikom, izgledati mršavije čak deset kilograma.
  2) Odmah se postavite u pozu „noseća noga", što znači da jednu nogu uvek treba izbaciti u prvi plan. Deluje elegantnije i ženstvenije.
  3) Jedna šarmantna Oskar-isprobana poza: flertujući sa fotoaparatom, zavodljivo gledajte iznad ramena.
 
  EKSTRA SAVET: nosite visoke štikle jer tada stojite uspravno. Na taj način napinjete mišiće zadnjice i izgledate zavodljivo i seksi.
 
  Ispravite se. Ne gledajte direktno u kameru. Pogled preko ramena je dovoljan i vi ćete izgledati zavodljivo.
  Ako još flertujete sa fotoapartom ili sa vašim prijateljem iza njega, izgledaćete odlično. Svako ima dve strane lica od kojih je jedna fotogeničnija. Pokušajte da napravite nekoliko test fotografija, sa jedne i sa druge strane. Uporedite, pa se posle tako i postavite.