Broj 23
Početna > Intervju > MOJA MODNA PRIČA NEMA IME

Aleksandra Jeftanović

MOJA MODNA PRIČA NEMA IME

Lepa voditeljka ima jasno definisan stil, od mode uzima samo ono što se njoj sviđa, a najviše novca troši na cipele i tašne. Aleksandra otkriva šta nikada ne bi obukla, kako održava vitku liniju, koliko vremena joj je potrebno da se spremi za izlazak, po kom parfemu je prepoznatljiva, preporučuje terapeutska svojstva šopinga u svako doba dana, a otkriva i pod kojim uslovima bi svoju prepoznatljivu crnu kosu ofarbala u svetliju boju

Šta za tebe znači moda i koliku ulogu ona igra u tvom životu?
  Jedna sam od mnogobrojnih žena koje često stanu ispred punog ormana i konstatuju da nemaju šta da obuku. Takođe sam i od onih koje poznaju čudotvorna terapeutska svojstva šopinga i preporučuju ga u svako doba dana. Šta bi tek bilo da radnje rade i noću? Dakle, jedna sam od onih koje svakodnevno utiču na to da njeno veličanstvo moda bude četvrta privredna grana po profitu u svetu (zvuči zastrašujuće?) i jedna od onih koje uživaju u tome.
 
  Kako bi opisala svoj stil odevanja?
  Kao jasno definisan, ali ne bih umela da dam naslov za svoju modnu priču. Ako bi trebalo da nađem najbližu odrednicu za to, onda bih svoj stil vezala za svetske centre mode, a meni najbliži bi bio Njujork, koji nema veze sa serijom „Seks i grad”.
 
  Da li pratiš modne trendove?
  Ne sećam se kada sam sela i konektovala se na net ili kupila neki modni magazin i rekla: „E, hajde sada da vidim šta će se nositi ove sezone." Između mode i mene vlada interakcija, volim da znam sve šta se sa njom dešava, ali uzimam od nje samo ono što mi se sviđa. Recimo, znam da je žuto moderno ove sezone, ali mene žuta neće videti ni u snu.
 
  Koliko posao utiče na tvoj stil, kako privatno voliš da se oblačiš?
  Jasnu granicu između privatnog i poslovnog ne bih umela da napravim sem u onih četrdesetak minuta nedeljno koliko provedem u studiju. Moram priznati da zbog potpuno drugih zakonitosti televizije, tipa crno se loše „slika", ali i zbog činjenice da sam tokom sezone vezana za konkretan modni brend (ove sezone je to Roberto Kavali), moj izgled u studiju, i onaj izvan njega nemaju mnogo zajedničkih tačaka.
 
  Imaš li omiljenog modnog dizajnera, domaćeg i stranog?
  Kada su dizajneri u pitanju, u njujoršku modnu priču zaljubila sam se preko Marka Džejkobsa. Volim i Pradu, ali i brendove tipa Patricija Pepe.
 
  Da li ti je bitno da ti garderoba bude markirana?
  Sve i da mi mogućnosti to dozvoljavaju, odgovor bi bio ne, kada je u pitanju garderoba, ali se stvari malo menjaju kada su u pitanju cipele i tašne.
 
  Imaš li omiljenu boju i da li najčešće kupuješ garderobu baš u toj boji?
  Crno zimi, belo leti. Crno-beli svet.
 
  Da li više voliš štikle ili ravne cipele?
  Više volim štikle, ali češće nosim ravno. Konformista sam, ali će platforme ove sezone biti idealno rešenje.
 
  Šta nikada u životu ne bi obukla?
  Garderobu za tzv. splav-outfit.
 
  Da li držiš dijete, vežbaš ili vodiš računa o ishrani?
  Do tridesete sam bila blagoslovena odličnom genetskom predispozicijom pa sam jela šta sam i koliko htela, ali u poslednjih nekoliko meseci stvari se menjaju u korist nekih zdravih navika. Ne držim dijete, ali se trudim da u toku nedelje jedem povrće, ribu, integralne testenine, ali i da udovoljim svojim pocersko-sremačkim gurmanskim momentima. Tako da je, zasad, u mom životu odnos zdravo-ukusno 50:50. A, što se vežbanja tiče, krećem od ponedeljka, koji nikako da svane.
 
  Koliko polažeš pažnje na negu kose?
  Kosa je ono što je najlepše na meni, a posle dve kampanje za šampon, postala je moj zaštitni znak. Ne vodim mnogo računa jer je prirodno kvalitetna, tako da je dovoljan šampon, regenerator ili maska i, hvala bogu, dođe leto tako da je vreme za moju omiljenu frizuru zvanu „operi i nosi".
 
  Da li sebe ponekad obraduješ masažom i kozmetičkim tretmanima?
  Masaže obožavam, ali ne relaks varijante već sportske, a što se kozmetičkih tretmana tiče oni su mom licu, koje je preosetljivo, neophodni. Ponekad mi se čini da sam dobar deo života od dvadeset pete do tridesete ostavila u kozmetičkom salonu. Da, lepo je, ali i zahtevno, da ne kažem naporno, biti žensko.
 
  Prepoznatljiva si kao crnka. Da li bi se, i pod kojim okolnostima, ofarbala u svetliju boju?
  Crnka sam koja se ne farba, a ofarbala bih se u svetliju boju samo za honorar sa četiri nule u valuti EU.
 
  Postoji li parfem po kojem si prepoznatljiva?
  To su tri standardna parfema koja već dugo koristim - Guči Raš 1 i 2, i Eden. Roko baroko Tre ne spominjem jer se više ne proizvodi i sada trošim poslednje zalihe. U poslednjih nekoliko meseci dopao mi se i novi D&G One. E, sad zaplet nastaje u kombinovanom korišćenju dva ili više parfema odjednom. Tako da niko drugi neće mirisati kao ja, ali problem je u tome što ni ja ne umem da ponovim kombinaciju koja mi se posebno dopadne.
 
  Šta misliš o trendu estetskih korekcija na telu?
  Podržavam, ali ne na svom telu. Tešim se da će, kad vreme počne da me uzima pod svoje, medicina toliko napredovati da će se sve sređivati laserom. Tešim se, znam...
 
  Bez čega ne izlaziš iz kuće i šta od šminke uvek nosiš u torbi?
  Preko dana se skoro nikada ne šminkam, a iz kuće ne izlazim bez naočara za sunce, mobilnog, novčanika i ključeva.
 
  Koliko ti je vremena potrebno da se spremiš za izlazak?
  Uglavnom 15 minuta za kompletno sređivanje, ali najviše mrzim one dane kad mi treba mnogo vremena da sklopim kombinaciju. Na sreću, ti dani su retki.
 
  Koliko ti je bitno da se osoba sa kojom si u vezi lepo oblači?
  Sada će moja najbolja drugarica Jeja reći da sam snob, ali bitno mi je, šta ću. Ali, ne volim ni kada muškarac ostavlja utisak kao da bismo se borili oko ogledala.  
 
  Ko je, po tebi, osoba sa stilom?
  Kod nas Marija Tarlać, a u svetu, naravno, Kejt Mos, mada mi se u poslednje vreme dopada i stil mlade glumice Miše Barton. Šta, zaboravila sam Sijenu? Pa to se podrazumeva!