Broj 23
Početna > Lepi i zdravi > LEPOTA TRAŽI DISCIPLINU

LEPOTA TRAŽI DISCIPLINU

Žene su večita meta proizvođača kozmetike, a u mnoštvu svetlucavog praha, čudotvornih krema, silnih obećanja i retuširanih slika teško je izabrati adekvatan proizvod. Lepota, osim od genetike, zavisi i od nekih stvari koje ne moraju da se plaćaju. Doduše, njih baš i ne volimo jer zahtevaju istrajnost i disciplinu

Mariju Šarapovu su, zbog njene lepote, angažovale mnoge kozmetičke kuće. Poznata teniserka kaže da joj je koža zdrava, meka i sjajna jer redovno radi piling, dovoljno spava, unosi potrebne količine tečnosti i hrane sa izbalansiranom količinom ugljenih hidrata i proteina. Takođe, lepotu svog tela i zavidnu formu duguje satima koje provodi na jogi i igrajući tenis na svežem vazduhu.
 
  I Helena Kristensen se pridržava pravila da u organizam unosi dovoljne količine tečnosti, da uvek dovoljno odspava, da izbegava alkohol, cigarete i noćne izlaske. Na počinak odlazi pre ponoći, a u ishrani joj je u velikoj meri zastupljeno povrće.
 
  Supruga Dejvida Bouvija Iman tvrdi da mnogi muškarci ne vole šminku već ih privlači prirodan izgled žene. Ona, međutim, tvrdi da je i za takav izgled potreban trud. Sigurna je da svakoj ženi ne treba više od 15 minuta da se našminka tako da izgleda prirodno. To ćete postići podlogom u nijansi kože, puderom i bronzerom sa kojim će koža izgledati kao da je preplanula. Posle toga je potrebno da se blago nanese senka na oči, a na usne sjaj u boji kože. Zlatno je pravilo da se na licu istaknu ili samo oči ili samo usne. Opredelite se da u prvi plan stavite ono što smatrate lepšim. Ne zaboravite da oči istaknete crnom maskarom. Trepavice uvijte pre i posle nanošenja maskare.
 
  Eli Makferson ističe da je prava nijansa kose među najvažnijim tajnama dobrog izgleda. Pramenovi adekvatnih nijansi u odnosu na boju lica daće vašem licu sasvim drugu dimenziju i šarm. Manekenka zvana „The Body” savetuje - pijte vodu, smejte se, negujte osobenost i težite unutrašnjem zadovoljstvu!
 
  Sindi Kraford kaže da je njena formula lepote veoma jednostavna - puno spava, pije mnogo vode, izbegava alkohol i cigarete, hrani se zdravo i puno vežba. Pokušajte samo jednu nedelju da živite na taj način i odmah ćete moći da uočite razliku, poručuje Sindi.
 
  Zahvaljujući velikim količinama vode koje pije tokom dana, poznata manekenka stare garde, Rejčel Hanter sprečila je dehidraciju kože i sačuvala dobar izgled. Kad god izlazi iz kuće, ona uvek na oči nanese maskaru, a na usne sjaj.
 
  Kao što ste mogli da se uverite, ni zvezde ne koriste čarobne štapiće da bi očuvale svoju lepotu. Disciplinovano se pridržavaju najjednostavnijih pravila za koja je potrebna samo volja i stroga disciplina. Toliko možete i vi.