Broj 23
Početna > Intervju > CICE IZ FAZONA

Srpski hip -hop

CICE IZ FAZONA

Da je hip hop sve popularniji u Srbiji, dokazuju i dve mlade devojke koje su oformile bend 003. Tinejdžerke Ana Pauljević (18 godina) i Andreja Stanković (19 godina) hip hop su počele da slušaju, naravno, uz svoju stariju braću. Njihovi roditelji, iako ne slušaju tu vrstu muzike, u potpunosti ih podržavaju. Andreja je smirenija, a Ana je impulsivnija, nervoznija i zna „brzo da plane”, ali se brzo i smiri

Ove devojke same pišu tekstove za svoj prvi album, a sa producentom posle realizuju ideje. Na pitanje da li su zaljubljene, Ana odgovara da nemaju puno vremena za zaljubljivanje, ali joj se sviđa Juice. Ana voli pirsing, ima probušen nos, pupak i predeo ispod usana. Iako je čula da to rade ljudi koji imaju komplekse, Ana ističe da kompleksa nema. Andreja naprotiv nije pobornik pirsinga i tetovaža.
  Ani se uskoro bliži matura, i na pitanje šta će za tu priliku obući odgovara da to sigurno neće biti svečana haljina i štikle već „skejterke” - široke pantalone i majica. Ona ponosno ističe da svaka devojka treba da ostane dosledna sebi, tj. treba da ostane svoja. Album im izlazi za pola godine, i na njemu će se naći 11 pesama. Pre mesec dana je počeo da se vrti njihov prvi spot koji se zove „Cice iz fazona”.    
 
  Zašto ste se opredelile za hip hop?
  Ana: Zato što postoji jako malo ženskih grupa koje se bave ovom vrstom muzike, a i ovaj pravac u muzici nam najbolje leži. Jednostavno, zato što ga volimo. Mi ne negujemo klasičan hip hop. Ne psujemo, nema puno ružnih reči, mislim da su nam tekstovi ozbiljniji.
  Kako ste odlučile da vam se bend zove 003?
  Andreja: U startu je bend bio sačinjen od tri devojke. Treća devojka se nije u potpunosti uklopila, i na kraju je otišla iz grupe. U tom periodu smo bend već nazvale tim imenom i nismo htele da ga menjamo jer smo prethodno uradile intro za jednu pesmu.
  Ko su vam uzori u hip hopu?
  Ana: Strane uzore nemamo, a strane izvođače ni ne slušamo puno. Što se domaćih tiče, ne bih rekla da imam uzore, recimo da volim Juica i Bad Copy.
  Andreja: Marchelo je po meni najbolji, a izdvojila bih i Bad Copy.
   
 
Autor: Suzana Stanarević