Broj 228
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Rikiju Martinu:

Pet stvari koje niste znali o Rikiju Martinu:

1. Enrike Morales Martin, kako glasi pravo ime ovog umetnika, rođen je 24. decembra 1971. godine u Portoriku. Kao dete, pojavljivao se u mnogim televizijskim emisijama. Po završetku srednje škole preselio se u Njujork, a nešto kasnije i u Kankun, gde je igrao u telenovelama. Početkom devedesetih izdao je prvi album pod nazivom Riki Martin, i to mu ubrzo postaje scensko ime.
2. Ubrzo stiče svetsku slavu, a iako su njegove pesme osvajale brojna ženska srca, dame, ali i mediji, želeli su da znaju apsolutno sve o njegovom privatnom životu – s kim se ljubi, spava, zabavlja, miri i svađa. Jedina veza koja je poznata javnosti je ona sa meksičkom voditeljkom Rebekom de Albom, s kojom je bio u vezi 14 godina.
3. Posle raskida s Rebekom, javnost gotovo ništa nije znala o njegovom ljubavnom životu. Upravo zbog toga, počele su razne spekulacije o njegovom seksualnom opredeljenju. U avgustu 2008. zaprepastio je svet objavom da će dobiti decu, a njegova PR služba objavila je da je pevač postao otac blizanaca – Matea i Valentina, koje je rodila surogat majka.
4. U martu prošle godine priznao je ono o čemu je svet pričao – da je homoseksualac. Naime, na svojoj internet stranici pevač i glumac je objavio sledeće saopštenje: „S ponosom kažem da sam srećan homoseksualac. Blagosloven sam zbog onoga što jesam", napisao je Riki.
5. Ubrzo se saznalo da se njegov dugogodišnji partner zove Karlos i da su u vezi poslednje četiri godine. Martin je nedavno izrazio želju da se sa svojim partnerom venča u rodnom Portoriku. „Voleo bih da mi se pruži prilika da se venčam u svojoj zemlji, ali nažalost ta mogućnost još ne postoji za nas... Ipak, u svetu se polako širi ideja istopolnih brakova i nadam se da ćemo to doživeti, da će moja deca to doživeti".