Broj 226
Početna > Intervju > SPOMENAR - Tanja Vojtehovski

SPOMENAR - Tanja Vojtehovski

Šta je za vas sreća?

Nešto na šta trošimo većinu života tražeći i nešto što često ne možemoprepoznati jer ne možete tražiti nešto što već imate.

Kako bi ste definislai ljubav?

Kao izvor velike sreće i velike patnje.

Opišite svoje najveće iskušenje?

Sva moja iskušenja vezana su za supčavanje sa samom sobom. To može da donese radost ali može i da bude bolno sagledavanje svojih odluka.

Na koje svoje dostignuće ste najviše ponosni?

Na to što smatram da sam ostala normalna i što imam predivnu ćerku, zrelu i pametnu, što sam uspela da izgradim i sačuvam neke odonose sa ljudima u turbulentnim periodima mmog života... To nema cenu.

Ko je bio junak vašeg detinjstva?

Moja pokojna baka Zora, profesor istorije, s neverovatnim osećajem za pravdu, čija je reč umela da udari kao bejzbol palica i koja je umela da voli i da nas nauči stvarima koje su mi ostale kao tatoo u mozgu za ceo život.

Kako bi ste opisali sebe u jednoj rečenici?

"Vatra koja se s vremena pali i s vremena gasi."

Opišite prvu životnu lekciju koju ste naučili?

Ne radi drugima ono što ne želiš da drugi tebi čine.

Koji je bio najbolji potez u vašem životu?

Svaki put kad sam se suočila sa samom sobom, svaki put kada sam nekom rekla izvini, kad sam priznala da nisam u pravu, svaki put kad sam rekla ono što stvarno osećam, svaki put kada sam pokazala ljudima da ih volim, kada se nisam povijala pred nekim događajima i ljudima po svaku cenu, kada sam stajala iza svojih stavova makar bila sama na jednoj strani...

Kome i zbog čega dugujete najveću zahvalnost?

Majci, bez patetike, ne bih bila to što jesam i ne bih postigla to što jesam da nije nje.

Kako biste najradije provodili slobodno vreme?

U miru i spokoju, bez pritiska šta sve moram da obavim. Volim putovanja, volim klabing, volim kafanu i tamburaše, volim i miran vikend ceo dan u krevetu.

 

Mila Milosavljević