Broj 226
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Arnoldu Švarcenegeru:

Pet stvari koje niste znali o Arnoldu Švarcenegeru:

1.Rođen je 30. jula 1947. godine u malom mestu Tal blizu Graca kao Arnold Alois Švarceneger. Početkom šezdesetih prvi put se susreo sa tegovima u jednom fitnes centru i sa 14 godina doneo je odluku da se bavi bodi bildingom. Upisuje psiohologiju kako bi lakše razumeo moć uma nad telom, a već sa 17 godina počinje da ide na takmičenja.

2.Sa 23 godine seli se u Ameriku i osvoja titulu Mister Olimpija. Kao bodi bilder osvojio je pet titula Mister Univerzum i sedam Mister Olimpija, od čega šest uzastopnih u razdoblju od 1970. do 1975. Filmsku popularnost stiče sa filmom „Konan varvarin” iz 1982. godine koji je bio pravi hit. Vrhunac u glumačkoj karijeri doživeo je u filmovima "Terminator" i "Terminator 2". S

3.Suprugu Mariju Šrajver, televizijsku novinarku i ćerku sestre nekadašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija, upoznao na teniskom turniru. Od 1986. su u braku i imaju četvoro dece. Posle dvadeset i pet godina bračni par je nedavno saopštio da se rastaje.

4.Nakon vesti o razvodu, kao i otkrivanja da Arnold ima vanbračno sina Džozefa (14) koji je plod ljubavne afere sa kućnom pomoćnicom, u medijima se pojavila i priča ljubavnice poznatog glumca koja tvrdi da je bio s najmanje 13 žena, te da je imao manir da potplaćuje ljubavnice kako bi sačuvao imidž porodičnog čoveka. Kućna pomoćnica Švarcenegera porodila se pet dana nakon njegove supruge Marije.

5.Američki mediji spekulišu da bi Marija Šriver mogla dobro da naplati neverstvo supruga i da u brakorazvodnoj parnici holivudskog glumca i bivšeg guvernera Kalifornije ostavi bez velikog dela imovine.