Broj 225
Početna > Lepi i zdravi > Pripremite dete za vrele dane

Korisni saveti

Pripremite dete za vrele dane

Istina je da deca lakše podnose vrućine, ali da mlad organizam ne bi trpeo, potrebno ih je pripremiti za predstojeće dugo, toplo leto

U šetnji
Dok sa svojom klincezom šetate po parku, obavezno joj stavite šeširić sa širokim obodom. Pedijatri savetuju da roditelji mališane oblače u odeću od laganih prirodnih materijala. Obavezne su i sunčane naočare sa odgovarajućim UV filterima. Obuća mora da bude udobna i dovoljno otvorena kako bi noga mogla da diše.

Tokom vožnje u kolima

Kada vozite dete, na stakla automobila možete postaviti zaštitne folije. Dovoljno je pet ili 10 minuta da sunce vašem junioru nanese ozbiljne iritacije ili opekotine na koži. S bebom nije preporučljivo putovati po najjačem suncu, pa na put krenite u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Voda i samo voda
Bez obzira na to gde se nalazite sa svojim „malcem", tokom vrelih letnjih dana obezbedite mu dovoljno tečnosti, najbolja je obična voda.

Na plaži
Svaka vodena površina reflektuje sunčeve zrake koji mogu loše delovati na kožu mališana čak i ako se nalaze u hladu. Na plaži bebe i mala deca treba uglavnom da budu u hladu ili ispod suncobrana. Čak i kada su u debeloj hladovini, najmlađe treba mazati kremama s visokim faktorom zaštite od štetnih UV zraka.