Broj 223
Početna > Intervju > Olivera Jovićević

Moj stil

Olivera Jovićević

Autorka emisije Upitnik osvojila je publiku odmerenim stilom, kulturom držanja ali i odevanja. Već nekoliko godina uspešno vodi Školu za medijske talente Balkan media tim, gde se obučavaju novinari, snimatelji, montažeri, scenski šminkeri, koja je realizovala i mnoge značajne događaje u Beogradu

Šta je za vas stil?
Stil je sve ono što nosimo unutar svoga bića i način na koji to pokazujemo spolja – kada govorimo, hodamo ili bilo šta da radimo. Kao što se stil ne može ni kupiti inače bi ga svaki bogataš imao. Stil se gradi godinama, neko ga nosi i u genima. On nema veze sa trenutnom modom, koja je prolazna i često od čoveka sa stilom napravi karikaturu.

Mislite li da odelo čini čoveka i da li vam se nekada desilo da na osnovu prvog utiska pogrešno procenite osobu?
Kada bi odelo činilo čoveka, bilo bi svakom lako da postane čovek. I obrnuto – iza skromne „fasade” često upoznate sjajne ljude. Svakom se desilo da sretne sjajno odevenu osobu koja kada progovori odaje potpuno drugačiji utisak. Dešavalo mi se da pogrešno procenim ljude, ali ne zbog odeće, već zbog dečje naivnosti koja se i u ovim godinama povremeno probudi u meni.

Da li se i privatno elegantno oblačite ili preferirate ležerniji stil odevanja?
Elegantnu odeću privatno nosim veoma retko, uglavnom u svečanim prilikama. Nosim udobnu, polusportsku odeću za svaki dan – suknje, majice, farmerke... Za sastanke imam nekoliko sakoa. Štikle su, međutim, obavezne u svakoj prilici. Zbog toga cipela i sandala nikad dosta.

Na šta biste potrošili poslednju paru?
Radujem se ako sam u stanju da pomognem ili poklonom obradujem svoje. Ne štedim kada je u pitanju moja ćerka Dunja i njeni prohtevi. Poslednje pare potrošila bih i na putovanja, kad god imam nekoliko slobodnih dana.

Da li za vas šoping predstavlja antistres terapiju ili nešto drugo?
Kada sam pod stresom, bolje je da ne idem u šoping. U stanju sam da toliko izgrešim u izboru da kada se vratim kući i otpakujem stvari - gledam ih kao da ih vidim prvi put. Zato u kupovinu odlazim samo kada sam dobro raspoložena. Tada sam u stanju da se kontrolišem, opominjući sebe „da li ti to stvarno treba"... Osećaj kad dođeš kući je potpuno drugačiji – istinski se obraduješ kad isprazniš kese.

Volite li bižuteriju ili nakit od plemenitih materijala?
Volim zlato, ali češće nosim bižuteriju jer ne obavezuje. Kada nosite zlatnu ogrlicu s kamenčićima, sve mora da je tip-top, od odeće do frizure, šminke i ambijenta u kojem se nalazite.

Vaš omiljeni letnji parfem?

Sviđaju mi se skoro svi Gučijevi parfemi, posebno Flora.

Koji trik koristite kada želite da zablistate?
Ponesem sve rezerve samopouzdanja i vedrine tamo gde želim da zablistam. Kada verujete u sebe i kada ste dobro raspoloženi, skoro da je nevažno kako ste se obukli i šta na sebi imate od nakita. Nema tog trika koji neraspoloženom čoveku može doneti neki uspeh.

U mom ormaru
Koji komad odeće prevladava u vašem ormanu?

Haljina je najbolji način da jednim potezom rešiš problem kad god
pomisliš „nemam šta da obučem". Imam ih dosta – letnjih, zimskih,
platnenih, štofanih, vunenih...

 

Dragana Rodić
Foto: Dragana Udovičić