Broj 223
Početna > Lepi i zdravi > Kako birate prijatelje?

Psihotest

Kako birate prijatelje?

Da li ste okruženi brojnim zanimljivim likovima ili se radije odlučujete za jednog pravog prijatelja, otkrićete u psihotestu „koliba od slatkiša"

Zamislite da lutate izgubljeni po mračnoj šumi i upravo počinjete da osećate glad, kada ugledate pred sobom kolibicu od slatkiša. Nakon što ste proverili da nigde u blizini nema veštice, spremate se da navalite. Kako počinjete da jedete kućicu?

1. Jednostavno ću početi da jedem sve što vidim.
2. Pokušaću da probam što više različitih vrsta slatkiša.
3. Pronaći ću omiljeni slatkiš i ješću samo taj.
4. Nisam baš neki ljubitelj slatkiša. Zapravo, više bih voleo neke grickalice.

REŠENJE

Vaš pristup kućici od slatkiša izražava pristup sklapanju prijateljstva.

1. Jednostavno ću početi da jedem sve što vidim - vi ste uvek otvoreni i iskreni u odnosima sa svetom, skoro ste detinjasti u svom nevinom entuzijazmu. Ovakav direktan pristup omogućava da vas drugi lako razumeju i prihvataju, ali trebalo bi da shvatite da nisu svi tako otvoreni i iskreni kao vi.

2. Pokušaću da probam što više različitih vrsta slatkiša - svet je pun ljudi, a vi ne biste imali ništa protiv da ih sve upoznate. Vi ste pravi majstor u pronalaženju dobrih osobina kod drugih. Iako je lepo uživati u različitim ukusima, doći će vreme kada ćete nekome konačno morati da kažete: „Ti si najslađi”.

3. Pronaći ću svoj omiljeni slatkiš i ješću samo taj - ukoliko možete da pronađete i jednu jedinu osobu na svetu koja deli vaša interesovanja, ukus i težnje, to je za vas dovoljno. Ali, ograničavajući se na jedan slatkiš, odnosno vezu, možete sebi uskratiti čitav svet pun primamljivih iskustava.

4. Nisam baš neki ljubitelj slatkiša. Zapravo, više bih voleo neke grickalice - za vas reč 'lud' ima pozitivan prizvuk. U skladu s tim, u vašem krugu prijatelja prisutan je natprosečan broj zanimljivih likova. Život jednog autsajdera ima zanimljivih strana, a vi uživate u perspektivi koju vam pruža izdvojenost od gomile. Važno je upamtiti da su ljudi koji se najviše plaše toga da ih smatraju običnim vrlo često upravo oni kojima taj opis najbolje odgovara.


Ž. M.