Broj 222
Početna > Zanimljivosti > GORKI LIST MTV MOVIE AWARDS

MTV VESTI

GORKI LIST MTV MOVIE AWARDS

Predstavljamo vam pet nominovanih glumaca u kategoriji najbolji glumac na prvim Gorki list MTV Movie Awards, koje će se održati 5. juna u Beogradu u pozorištu Madlenijanum

Konkurencija u kategoriji najbolji glumac veoma je oštra! Hrvatski glumac Leon Lučev nominovan je na osnovu sjajne role u filmu Na putu; kontroverzno domaće ostvarenje Šišanje donelo je nominaciju mladom Nikoli Rakočeviću, dok se domaći filmski hit godine Montevideo, Bog te video može pohvaliti sa čak dve nominacije u ovoj kategoriji - Miloš Biković i Petar Strugar takođe će se nadmetati za ovu nagradu. Slovenački glumac Jurij Zrnec svoju nominaciju je zaslužio u višestruko nagrađivanom filmskom ostvarenju Gremo mi po svoje.

NIKOLA RAKOČEVIĆ
Nikola Rakočević je mladi srpski glumac, rođen 27. juna 1983. godine u Kragujevcu. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Prvo pojavljivanje pred kamerama ostvario je u kratkometražnom filmu Dobro poznata stvar, dok svoje zapaženije uloge ostvaruje u filmovima Šejtanov ratnik i Šišanje.
Uloga Novice, mladog matematičkog genija, koji misli da će sve svoje dečačke snove, poštovanje i ljubav ostvariti ukoliko se pridruži jednoj od navijačkih grupa, donela mu je nominaciju za najboljeg glumca na prvim Gorki list MTV Movie Awards.

MILOŠ BIKOVIĆ
Miloš Biković je rođen 13. januara 1988. u Beogradu i završna je godina Fakulteta dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Ostvario je uloge u domaćim TV serijama Stižu dolari, Bela lađa, Vratiće se rode, kao i u dva kratkometražna studentska filma Zadatak: 10 minuta i Puls. Glavna uloga slavnog fudbalera Aleksandra Tirnanića Tirketa u filmu Montevideo, Bog te video donela mu je nominaciju za Gorki list MTV Movie Awards u kategoriji najbolji glumac.

PETAR STRUGAR
Glumac Petar Strugar je rođen 23. juna 1988. na Cetinju. Do 2010. godine glumu je studirao na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, kada je prešao na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasu profesora Dragana Petrovića Peleta. Prvi put se pojavljuje u filmu Montevideo, Bog te video, reditelja Dragana Bjelogrlića, u kojem je ostvario zapaženu ulogu čuvenog fudbalskog asa Blagoja Moše Marjanovića.

JURIJ ZRNEC
Jurij Zrnec je mladi slovenački glumac, televizijski voditelj i reditelj. Jurij je diplomac na ljubljanskoj Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju - međutim, široj publici postao je poznat tek nakon što je bio domaćin dodele nagrada Viktor u leto 2003. godine. Usledio je angažman u slovenačkoj adaptaciji serije Naša mala klinika i sinhronizacija filmova Garfild i Garfild 2 na slovenački jezik. Glavna muška uloga u filmu Gremo mi po svoje iz 2010. godine donela mu je nominaciju za Gorki list MTV Movie Awards u kategoriji najbolji glumac.

LEON LUČEV
Leon Lučev pozorištem je počeo da se bavi 1993. kao član Nezavisne pozorišne skupine Montažstroj, kada upisuje i Akademiju dramskih umetnosti. Sedam godina bio je član Teatra ITD Zagreb u kojem je ostvario desetak uloga. Paralelno s pozorištem, počela je i njegova filmska karijera, a u poslednjih desetak godina najzapaženije uloge bile su mu u filmovima Jasmile Žbanić Na putu i Grbavica, Brešanovim Svjedocima, Hribarovom Što je muškarac bez brkova, Ogrestinom Iza stakla. Ostvario je uspešnu saradnju i sa stranim rediteljima.