Broj 221
Početna > Intervju > Želim drugo dete

Emina Jahović

Želim drugo dete

Emina priča o ulozi u seriji Polje lala, novom singlu za koji tvrdi da će biti evropski hit i o svom braku koji je bio na iskušenju zbog mnogobrojnih obaveza

Pevačica Emina Jahović svoje glumačke sposobnosti pokazala je igrajući glavnu ulogu u turskoj seriji Polje lala, koja je protkana pričom o sukobu dve porodice, a koja je za kratko vreme osvojila publiku. Iako je snimanje napustila pre nego što je pala zadnja klapa, jer su je dani provedeni s ekipom serije potpuno odvojili od porodice, lepa pevačica kaže da je ipak ponosna na ovaj projekat, ali u budućnosti planira da se posveti muzici i pesmama. Pored toga, Emina tvrdi i da je srećna žena jer ima divnog muža i sina, otkriva kada je u životu bila najsrećnija, a kada najtužnija i priznaje da bi volela da se do kraja ove godine ponovo ostvari kao majka.

Nedavno je na televiziji Pink počelo je emitovanje serije Polje lala. Jesi li zadovoljna reakcijama okoline i prijatelja na seriju i tvoju glumu?
Moram priznati da sam imala veliku tremu pre početka emitovanja serije kod nas. Mnogo mi je bilo važno kako će serija biti prihvaćena, ali koliko je meni poznato, reakcije su odlične, i to me veoma raduje.

Kako su turski mediji reagovali na to što je glavnu ulogu u seriji dobila srpska, a ne turska glumica i da li je istina da se u Turskoj nije baš blagonaklono gledalo na to što je baš tebi poverena glavna uloga?
U početku su novine dosta pridavale pažnju tome, međutim, kako se moj lik razvijao, ljudi su shvatili da je ta uloga baš za mene.

Šta je napornije - biti glumica ili pevačica?
Glumica, to je zaista naporan posao.

Rekla si da je ova serija projekat koji ti je doneo najviše novca koji si u životu zaradila, ali ipak si odustala od daljeg snimanja, zašto?
Privatni život mi je trpeo. Prvobitni dogovor bio je da snimamo dvanaest sati dnevno, što je bilo okej, ali to nije ispoštovano i posle nekoliko nedelja ostajala sam na setu i po dvadeset sati. Posle toga mogla sam samo da odem kući, odspavam dva-tri sata i ponovo isto. Nisam imala vremena ni da potrošim pare koje sam zaradila (smeh). Nedostajali su mi Jaman i Mustafa. Da sam nastavila sa snimanjem, verovatno bih za godinu dana ostala bez njih.

Planiraš li i u budućnosti da se baviš glumom ili ćeš se fokusirati samo na muziku? Kakvi su ti dalji muzički planovi?
Izdajem novi singl. Radi se o elektronskoj pesmi koja je najmoćnija na engleskom i ima predispozicije da postane evropski hit. To kaže većina internacionalnih di-džejeva koji su je čuli. Ja sam autor pesme, a angažovala sam najbolje tekstopisce u Turskoj, uključujući i svog muža, za tursku verziju. Što se tiče naše, uradićemo je Marina Tucaković i ja.

Pesma „Gospodine" s Natašom Bekvalac izazvala je veliku medijsku pažnju i za kratko vreme postala je veliki hit. Kako si došla na ideju da pesmu snimiš s Natašom, zašto baš s njom?
U početku je to bila solo pesma, ali ja sam poznata po tome da mogu solo pesmu da pretvorim u duet. To sam svojevremeno uradila i sa pesmama Med i Još ti se nadam. Volim duete, volim da mešam energije. Toliko sam počela da ih volim da ih stalno pišem i komponujem. Kada sam Gospodina pretvorila u duet, razmišljala sam ko bi mogao da je otpeva sa mnom i prva mi je na pamet pala Nataša. Mislim da njena energija odgovara toj pesmi, a vreme će pokazati da li sam bila u pravu.

Mnogi kažu da je slava dobar sluga, ali loš gospodar. Da li je tvoja slava slatkog ukusa ili je ponekad umela da bude i gorkog?
Zaista ne obraćam pažnju na to. Živim svoj život što je normalnije moguće i za sada se to ispostavilo kao dobitna kombinacija.

Kada siđeš s bine, kada se ugase reflektori, skineš šminku i glamurozne haljine i pogledaš u ogledalo, šta pomisliš?
Kako sam zaista srećna žena jer imam predivnu porodicu, divnog muža i sina i pored toga imam vremena da radim ono što volim.

Kada si bila najsrećnija, a kada najtužnija?
Najsrećnija sam bila kada sam dobila sina, a najtužnija kada mi je tata umro.

Živiš lep život, jesi li ikada sanjala da će biti tako?
Meni je malo potrebno da budem srećna. Zamišljala sam da imam ovakav brak i jako sam srećna što imam divnog muža. Iako svaka veza ima uspona i padova, zasad je brak baš onakav kakvim sam ga zamišljala.

Koji je recept za dobar brak?
Poverenje i strast mogu da održe svaki brak.

Šta bi rekla kakva si mama i planiraš li u skorije vreme da Jamanu podariš brata ili sestru?
Volela bih da Jaman ima brata ili sestru. Ne bih volela da ostane jedinac pošto ja imam i brata i sestru i znam kakvo je to bogatstvo u životu. Volela bih u skorije vreme da ponovo rodim dete, ali imam neke planove po pitanju karijere i u Srbiji i u inostranstvu, tako da se trenutno više bavim time, ali planiram, ako bog da, krajem ove ili sledeće godine da se još jednom ostvarim kao majka.

Šta je za tebe sreća, koja je formula srećnog života Emine Jahović?
Mislim da nije lako naći pravog čoveka koji će te podržati u svemu i koji će biti uz tebe. Zaista mislim da nije lako. Srećna sam u svom braku. Mustafa je pre svega dobar čovek, samim tim i dobar muž, a pokazao se i kao veoma dobar otac. Zato mogu da kažem da sam stvarno srećna i da je to formula srećnog života.

Milica Prelević