Broj 221
Početna > Zanimljivosti > Psst... reći ću ti svoju tajnu

Kome se poveravate?

Psst... reći ću ti svoju tajnu

U koga imate najviše poverenja? Kome poveravate svoje tajne želje, strahove, očekivanja? Da li je to vaša najbolja prijateljica, partner, majka ili možda frizer? Ako je vaš izbor najbolja prijateljica, znajte da niste jedini koji misli tako jer većina ispitanika mesečnog globalnog istraživanja iz 16 zemalja svoje najdublje tajne i najveće želje poverava upravo najboljim prijateljima. Jedino se u Francuskoj i Velikoj Britaniji najčešće poveravaju supružnicima. Istraživanje je pokazalo da Srbi takođe najviše veruju prijateljima 50 odsto, ali najviše im se veruje na Filipinima – 51 odsto.

Ne veruj frizerima
U svim zemljama frizeri su pridobili najmanje poverenja. Jedino muški pripadnici ruske nacije imaju običaj da u frizerskom salonu razmenjuju svoje tajne, budući da je oko 20 odsto svoje poverenje ukazalo upravo frizerima.

Mame su prvi izbor
Iako su u Brazilu mame prvi izbor kada je reč o poveravanju tajni, nema mnogo Srba koji će odmah otrčati majkama da im se povere, i tek će svaki deseti učiniti tako nešto.

Muž poslednji sazna
U jedanaest zemalja glavni izbor među anketiranim pripadnicima starije generacije jesu njihovi bračni partneri. Zanimljivo je da se u Srbiji muškarci češće poveravaju svojim partnerkama čak 40 odsto, nego što važi obrnuto (32 odsto).

Najbolja prijateljica
Žene se najčešće poveravaju najboljoj prijateljici jer nikada ne osuđuju jedna drugu, a pored toga, znaju dovoljno međusobnih tajni tako da im odavanje ne bi palo na pamet.

Brojke i slova

Pobeđuje najbolji prijatelj
Filipini - 51%
Srbija - 50%
Kina - 49%
Australija - 47%
Indija - 47%
SAD - 43%
Kanada - 41%
Malezija - 39%
Velika Britanija - 38%
Francuska - 37%

Partner prvi sazna
Holandija - 49%
Španija - 46%
Južna Afrika - 45%
Rusija - 39%
Velika Britanija - 38%
Srbija - 36%
Meksiko - 35%

 

 Ž. Milenković