Broj 221
Početna > Lepi i zdravi > Holistički pristup lečenju

Kvantna medicina

Holistički pristup lečenju

Kvantna medicina ili, kako je još nazivaju, medicina 21. veka najčešće se primenjuje kao prvi nivo zaštite i očuvanja zdravlja

Kvantna medicina spaja znanja tradicionalnih medicina Istoka s modernom kompjuterskom tehnologijom. Sam pojam kvantne medicine kod nas obuhvata biorezonantnu dijagnostiku i terapiju i mikrotalasnu rezonantnu terapiju. Razlika je u primeni aparature.
- Naše ćelije, misli i osećanja imaju odrednice koje mogu biofizički da se izračunaju, a to znači da može da se vidi kolika je frekvencija naše jetre, ali i emocija koje nas opsedaju i kojima smo skloni. Uz pomoć biorezonance organizam se vraća u balans - objašnjava Gordana Popović, lekar opšte medicine ordinacije „Life".

Zanemareni simptomi
S obzirom na to da se biorezonantna terapija najčešće primenjuje kao preventiva raznim oboljenjima, pokazala se vrlo delotvornom kod stanja kada pacijent oseća tegobe, ima simptome, ali se oni još ne mogu svesti pod određenu dijagnozu.
- Često pacijenti, pa i lekari, zanemaruju prve simptome poremećaja zdravlja. Danas, na primer, postoji sindrom hroničnog umora koji je najčešće povezan s bubrezima jer je došlo do energetskog slabljenja tog organa. To je ključna faza kada biorezonanca može da pomogne, jer bolest počinje na nivou biofizike kada dolazi do poremećaja vibracija određenih organa, a onda prelazi na nivo biohemije kada se već pojavljuju određene promene zdravstvenih parametara. Rezultati krvi nam već tada nisu u redu, javlja se povišen holesterol, trigliceridi ili smanjen nivo hemoglobina. Na kraju dolazi treći nivo bolesti, nivo anatomije, gde su već uočljiva oboljenja pojedinih organa kada pored funkcije, počinje da se menja i njihova struktura. Najčešće pacijenti prepoznaju simptome tek u toj završnoj fazi kada lečenje mora da bude sveobuhvatno i da koristi znanja i klasične i tradicionalne medicine - objašnjava dr Gordana Popović.

Dijagnostika
Kod biorezonantne dijagnostike suština je povezivanje pacijenta sa aparatom putem elektroda koje se stave na zglobove ruku, nogu i oko glave i aparat u roku od pet do deset minuta pošalje 10.000 inputa na koje organizam odgovara. Ukoliko su frekvencije uneravnotežene, to već signalizira na određeni zdravstveni problem koji se dešifruje putem biorezonantnog aparata i upućuje se na primenu biorezonantne terapije ili dodatno medicinsko ispitivanje.
- Bitno je da pacijent shvati šta se dešava u njegovom telu, zašto se pojavljuju određeni simptomi, a određene emocije pojačavaju. Osvešćivanje zdravstvenog problema je važan put u njegovom rešavanju - kaže dr Popović.

Lečenje
Uz pomoć baze podataka frekvencija aparat je u mogućnosti da odredi reaktivnost organizma na sve te vibracije u datom trenutku i da započne terapiju korigovanjem signala koji se nalaze u disharmoniji sve do uspostavljanja rezonance. U trenutku rezonancije dolazi do kvantnog skoka koji omogućava organizmu povratak sposobnosti samoizlečenja kada organizam sam može da proizvodi lekove u količini i koncentraciji koja mu je neophodna.

Energetska (ne)ravnoteža
Holistički pristup lečenju posmatra čoveka i život, a samim tim i zdravstvene probleme, kao splet energetskih oblika i vibracija, koji su opet u stalnoj promeni i dinamičkoj (ne)ravnoteži. Kvantni pristup lečenju zasniva se na činjenici da je svaki organizam izvor elektromagnetnog zračenja. Dijagnoza se zasniva na činjenici da zdravi organi ili delovi tela šalju zdrave vibracije (frekvencije), za razliku od bolesnih, izobličenih talasa. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, danas smo u mogućnosti da merimo te vibracije, a zatim da ih terapeutski korigujemo, lečimo. Stimulusi, elektromagnetni impulsi, frekvencije koji se šalju u telo u toku terapije zapravo stimulišu telo na samoizlečenje.

Medicina 21. veka
Često ove moderne tehnike lečenja zovemo medicinom 21. veka. Već
hiljadama godina su, međutim, poznata znanja i veštine zdravog života,
preventive i lečenja u sklopu tradicionalne kineske medicine
(akupunktura, herbalistika, tai-ći, ći gung), indijske ajurvede, joge,
aromaterapije, kristaloterapije, terapije zvukom, plesom i travarstvo
raznih kultura. Sve ove metode posmatraju čoveka kao sklad ili nesklad
tela, uma, duše i okoline; znači kao celinu. Razvojem elektronike,
kibernetike i kompjuterske tehnologije ova hiljadugodišnja znanja
dobijaju potvrdu i u zvaničnoj nauci, a to je činjenica da je naše telo u
suštini zgusnuta energija koja se brzo kreće na bezbroj različitih
vibracija.

 

 Žaklina Milenković