Broj 220
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Tomu Kruzu:

Pet stvari koje niste znali o Tomu Kruzu:

1. Tomas Kruz Mejpoter IV rođen je 1962. godine u Njujorku. Do šesnaeste godine bavio se atletikom, ali je posle osvojene nagrade u školi za glumu, odlučio da to bude njegov poziv.
2. Prvi put se oženio glumicom Mimi Rodžers 1987. godine. Razveli su se 1990, iste godine kada je upoznao Nikol Kidman. Par je bio 11 godina u braku, a razveli su se 2001. godine. Šokantan razvod bio je još šokantniji kada se saznalo da je Nikol imala spontani pobačaj mesec dana posle razvoda. U braku su usvojili dvoje dece - sina Konora i ćerku Izabelu. Imao je i kratku ljubavnu vezu sa Penelopom Kruz.
3. Od 2006. godine je u braku sa Keti Holms, koju je zaprosio na Ajfelovoj kuli i s kojom ima petogodišnju ćerku Suri, a ovih dana uveliko se spekuliše da je Keti po drugi put trudna. Kruz je jedan od najistaknutijih članova sajentološke crkve i zbog svojih religijskih uverenja tretira decu kao odrasle, a paparaci sve češće slikaju Toma i Keti sa ćerkicom u kasnim večernjim satima, na ustima joj se vidi i taman ruž, a konstantno nosi obuću sa štiklom.
4. Tom je visok samo 170 cm. Pati od nasledne bolesti disleksije (nesposobnost čitanja), što mu je predstavljalo veliki problem u izgradnji karijere. Tri puta je nominovan za Oskara kao najbolji glavni glumac, a njegovi filmovi zaradili su više od četiri milijarde dolara širom sveta. Početkom maja dobio je nagradu Centra za humanitarni rad Simon Vizental zbog širenja znanja o istoriji holokausta.
5. Dok je bio u braku s Nikol Kidman, tužio je jedan britanski tabloid koji je objavio da je njihova veza samo „paravan" za Kruzove romanse s muškarcima, a razni tračevi tvrde to i za njegov brak sa Keti.