Broj 22
Početna > Intervju > ŽIVIM ZA LJUBAV

Jovana Janković

ŽIVIM ZA LJUBAV

Jovana Janković nam svakog radnog dana u Jutarnjem programu tačno u šest sati, uz osmeh poželi prijatan dan. Slovi za „ženu od stila", koja tvrdi da modu treba doživeti na pravi način jer će samo tako ona raditi u našu korist. Iako je oduvek pričala kako će sebi pronaći posao na koji neće morati da ide pre deset sati, Jovana se svako jutro budi pre petlova, ali se trudi da pronađe mnoge pozitivne stvari svog ranog ustajanja. Porodica je za nju sigurno utočište, mesto gde dolazi kada je srećna ili tužna. O detinjstvu, životu, ljubavi, strahovima, prijateljima i još ponečemu, Jovana kaže…

DETINJSTVO
  Kada pomislim na detinjstvo, prvo što mi pada na pamet jeste rukomet. Taj sport sam trenirala sedam godina i to mi je možda i najlepši period druženja do sada.
 
  GRAD
  Oduševljena sam, u pravom smislu te reči, samo Njujorkom i Barselonom. To su dva svetska grada u koja bih se uvek vratila, a možda bih tamo čak i živela. Njujork je grad za svakoga i mislim da svaki čovek tamo može sebe da pronađe, a moram priznati i da mi se sviđa atmosfera koja tamo vlada.
  Barselona je poseban grad, prelep, ima neki mlad duh. Oba grada poseduju dobru energiju i to je nešto što mi se najviše dopada kod njih.
 
  PRIJATELJI
  Imam malo prijatelja. Oni koji su oko mene su vremenom pokazali da im je tu i mesto i da ga zaslužuju. Imam i nove prijatelje koji su takođe vredni moje prijateljske ljubavi. Ne postoji, po meni, definicija prijateljstva. Dok god je neko pored mene i dok god je to iskreno i lepo, prijateljstvo će postojati. Kada to postane laž, ceo odnos više neće biti prijateljski nego će, ako je to moguće, postati poznanstvo.
 
  PORODICA
  Ja sam jedinica. Za mene je porodica - mama, tata i ja. To je mesto gde dolazim kad god sam tužna, srećna, nesigurna... Porodica je jedino sigurno utočište za mene na planeti.
 
  UZORI
  Nemam ih i srećna sam zbog toga. Nikada nisam želela da budem kao neko.
 
  LJUBAV
  Ljubav je ono što ja sada živim. Trenutno je za mene moj život definicija ljubavi.
 
  MODA
  Volim modu i pratim trendove koliko mi to dozvoljavaju finansije i koliko je to moguće pratiti, a da ne postanem zavisnik. Moda je nešto što te ulepšava, što skriva tvoje fizičke mane i otkriva na čoveku sve ono što je lepo. Modu treba doživeti na pravi način i onda će ona raditi za nas.
 
  MUŠKO-ŽENSKI ODNOSI
  Mislim da je moguće prijateljstvo između muškarca i žene, naravno, potrebno je da obe strane žele isto. Odnosi muškaraca i žena generalno započinju iz pobuda koje nisu drugarske i naravno da iz toga ne može da proistekne prijateljstvo. Kada je nešto od samog početka postavljeno na zdrave osnove, onda je, barem ja tako mislim, osuđeno na uspeh. Nikada nisam razmišljala šta to mora da ima muškarac da bi bio moj partner. Jednostavno mora da ima taj neki fluid koji mene privlači. Šta je to tačno, stvarno ne znam, a činjenica je da su različite stvari na različitim ljudima privlačne, odnosno neprivlačne.
 
  NAJVEĆI USPEH
  Mislim da je moj najveći uspeh bio dok sam trenirala rukomet. Nekoliko puta sam bila proglašena za najboljeg igrača Srbije i Beograda. To je bilo u vreme kada sam imala između 13 i 16 godina.
 
  RANO BUĐENJE
  Bila sam velika spavalica pre nego što sam počela da radim „Jutarnji program”. Uvek sam govorila da ću pronaći takav posao zbog kojeg neću morati da ustajem pre devet i da budem na poslu pre deset. Međutim, i u mom slučaju se potvrdilo da vam se uvek dešava ono za šta ste sigurni da se „nikada" neće dogoditi. U početku mi je bilo veoma teško da ustajem, ali sam se navikla. Nema ništa gore od kukanja, samo bih sebi otežavala život. Trudim se da pronađem mnoge pozitivne strane svog buđenja.
 
  LJUBOMORA
  Ljubomorna sam u granicama normale, međutim, mislim da nisam objektivna.
 
  SREĆA
  Sreća je kada ti se ispuni 50 odsto onoga o čemu maštaš i sanjaš. Neka ti se ispuni svaka druga želja i to je već dovoljno za dobar osećaj u životu.
 
  LAŽ
  Dovoljno je samo izgovoriti tu reč. Ona je sama po sebi toliko jaka da je ne bi trebalo komentarisati.
 
  STRAHOVI
  Moji strahovi u životu su uglavnom od nepoznatog. Plašim se svega na šta sama ne mogu nikako da utičem.
 
  AMBICIJE
  Veoma sam zadovoljna svojim poslom. Zasad su moje ambicije zadovoljene, pa ne pravim nikakve planove u ovom trenutku.