Broj 22
Početna > Intervju > PADAM NA SITNICE

Minja Nikolić

PADAM NA SITNICE

Ova dvadesetogodišnjakinja će se uskoro pojaviti u najnovijem spotu Katarine Sotirović „Žena za udaju". Njeno lice je krasilo kalendar „Zlatare Andrejević", reklame za Hello sokove i Pro Monte, a bila je i u spotu Vlade Georgijeva za pesmu „Nisam ljubomoran". Viđali smo je kao zaštitno lice modne kuće AMC, a kao manekenku i na Fešn viku i Fešn selekšenu. Minja Nikolić je iskusila i voditeljski posao na televiziji Balkan media gde je sa Niggorom radila emisiju „Pekmez i džem". Rođena Beograđanka je zahvaljujući karijeri oca Jovice Nikolića, bivšeg Zvezdinog fudbalera, deset godina živela u Portugaliji. Na putovanjima je naučila portugalski, odlično savladala engleski i kao budući turizmolog danas aktivno uči španski. Veruje da će je posao ponovo odvesti na Tajland, odakle nosi najlepše uspomene.

Otkud ti u manekenstvu?
Karijeru sam započela u „K models" kod Katarine Rebrače, a zatim sam prešla u agenciju Foks u kojoj sam i danas. Moj prvi inostrani angažman je bio na Tajlandu. Otišla sam na tri meseca, ali sam ostala duplo duže. Radila sam tamo Fešn vik koji je prenosila Fešn TV pa su moji bili veoma ponosni kada su me videli na pisti.
Gde si još radila?
Radila sam pet meseci u Kini. To je neverovatna zemlja, sa prelepim građevinama. Preko Tajlanda su me bukirali da u Singapuru radim reklamu za neku sportsku opremu. I ova zemlja je divna, ulice sređene i čiste.
Kad ti je na poslu bilo najteže?
Kad sam na Tajlandu snimala reklamu za Panten. Radili smo je od šest ujutro do devet uveče. Snimke smo ponavljali po sto puta. Pitala sam da li sve radim kako treba, a onda dobijala odgovor da je sve odlično, ali da se jedna dlaka moje kose pomerila na stranu, a sve bi trebalo da bude savršeno urađeno.
Da li da te pitam, je l' posle svega koristiš šampon Panten?
Naravno, jer su odlični i prijaju mojoj kosi. Koristim i Loreal i Dove šampone. Kosu mnogo volim i, na sreću, dobrog mi je kvaliteta. Sem šampona, ne koristim nikakva pakovanja.
Kako neguješ lice, s obzirom na to da snimanja traju dugo i da ti stavljaju tešku šminku?
Imam veoma osetljivo, nežno lice koje ne trpi toliku šminku. Mama mi je farmaceut pa mi pravi kreme. Takođe, koristim i Loreal kozmetiku koja mi prija.Volim da mi je koža glatka kao svila.
A kako neguješ telo?
Nema tu nekog pravila. Preparate biram prema tome da li mi prijaju ili ne, a ne prema tome da li su skupi. Za telo kupujem kreme koje sadrže E-vitamin, obožavam mirišljava mleka sa šećernom vunom, vanilom, mirisom jagode, čokolade.
Svetao ti je ten. Kako ćeš da se pripremiš pred leto?
Pred more odem 3-4 puta u solarijum da bih dobila lep, preplanuo ten i da ne bih izgorela. Inače, nisam pristalica krema za samopotamnjivanje.
Imaš priliku da obučeš modele poznatih modnih kuća? Kako biraš ono što privatno nosiš?
Volim sportsku eleganciju mada sve zavisi od prilike. Oblačim se i glamuroznije u zavisnosti od svečanosti. Najviše volim kombinaciju farmerica, majice i visokih potpetica. Kada želim da se opustim, obučem se u udobnu garderobu, ali nikada u trenerku jer to prosto nije deo moje ličnosti.
Znači nisu na tebe mnogo uticali boravci na sportskim terenima i tata koji je bio sportista?
Moja mlađa sestra je više sportski tip. I ja sam kao mala trenirala odbojku, ali sebe ne vidim u tom okruženju. Sestra Anja je nastavila u tom pravcu, ali i osvojila puno nagrada iz plesa pa možda zaigra u nekom spotu.
Je l' pratiš modne trendove i koliko ti to dozvoljavaju ovdašnje prilike?
Ne gledam TV jer nemam vremena, ali zato kupujem novine i iz njih se informišem šta je aktuelno. U inostranstvu sam radila editorijale za Gucci, Max Maru, Fendi pa sam tada, pored honorara, dobijala i njihovu garderobu. Na Tajlandu i Kini je tolika ponuda jeftine garderobe da je to pravi raj za ženu koja uživa u šopingu. Najviše volim garderobu od svile i pliša. Sa Tajlanda sam donela dva puna kofera odeće, a veći deo je bio namenjen mojoj sestri. Zanimljivo je da smo rođene istog dana i u isto vreme, samo što je ona šest godina mlađa. Mislim da je tako nešto stvarno retkost.
Kako uspeš da izvagaš šta da kupiš?
Ako bar malo razmišljam oko nečeg, znam da to nije to. Ako mi se nešto odmah svidi, onda je to pravi izbor.
Koja boja preovlađuje u tvom ormaru?
Volim bebiroze boju, ali i crnu eleganciju, a takođe i belu, posebno leti kad pocrnim.
Kakve torbe voliš? Ova koju sada imaš je baš mala. Šta ti stane u nju?
U ovu sam smestila Labelo, sjaj za usne Lancom, mobilni, rokovnik, Bonžitu za energiju, žvake Orbit.
Tvoj izbor parfema je...
Parfeme obožavam. Koristim Dior cherry, Rochas aquawoman, Gucci eau de parfum II.
Kako usklađuješ tolika putovanja, obaveze na fakultetu i privatnost?
Da se ne bavim manekenstvom pitanje je da li bih ikada videla sve ove zemlje. Sa prijateljima iz inostranstva sam u stalnom kontaktu preko mejla. Ako to ima neke veze, ja sam vaga-bik i veoma sam emotivna. Uživam u poslu koji radim i onome što mi on pruža. Zasada veoma uspešno usklađujem fakultet i posao, ali ljubav i veze idu malo teže.
Znači li to da si trenutno sama?
Da. Dok neke devojke padaju na dobar automobil, mene oduševljavaju lepe reči, sitnice i pažnja. Veoma je važno da muškarac zna šta hoće, da je ambiciozan, ali i romantičan, šarmantan, da ume da me nasmeje... Bitno mi je i kakve su mu oči jer se u njima uvek vidi sve. Izlude me ružni maniri, ali zato uvek padnem na sitnice.