Broj 218
Početna > Intervju > SPOMENAR - Jadranka Jovanović

SPOMENAR - Jadranka Jovanović

O životu
Malo sreće, kao božji dar, kao poklon i mnogo nesreće. Bog nam podari sreću, ali sa njegovim dopuštenjem ima i mnogo nesreće. Kad ne bi bilo smrti, bio bi to pakao za one kojima u životu vlada nesreća. Veliko je pitanje da li se život doživljava kao dar ili kao kazna.

O braku
Duhovno i biološko sudaranje u nama.

O deci
Veliki ispit i iskušenje. Izvor mudrosti i kad ih nemate. Onima koje volim, ukoliko nema bioloških prepreka, želim da ih imaju. Onima pak koje volim, a imaju ih, poručujem da ima i drugih sadržaja u životu. Rađanjem deteta žene ostvaruju magiju. Time se one izdvajaju. Veza majka-dete za mene je čudo.

Verujete li u iskreno prijateljstvo

Za prijateljstvo, kao i za sve u životu, potrebna je približna duhovna ravan.

Umete li da praštate
Ne ide mi baš od ruke. Nepogrešivo znam šta je ko i zašto uradio, pa ako osoba pretera u svom neponašanju, jednostavno ispadne iz mog života.

Da li se kajete
Pošto živim vrlo promišljeno, ništa u mom životu nije površno. Odluke su mi bez kalkulacija. Iza njih stojim svim svojim bićem. Nemam trenutke kajanja.

Sreća

Mnogo toga bih mogla reći, ali sa sadašnjim iskustvom, sa životom koji je iza mene, putovanjima koje sam do sada imala po celoj zemljinoj kugli, možda bih izdvojila to da je sreća imati dovoljno snage da izdržite sve ono što je život za vas rezervisao.

Ljubav
Mislim da svaki čovek poseduje određenu količinu ljubavi koju će primiti i dati u svom životu. Znači, određena količina snage, erupcije i strasti koja nije beskonačna. Kako ljubav ima hiljadu lica, ne mora se shvatiti isključivo u ovozemaljskom smislu, već kao i monasi, može se težiti opštem obliku ljubavi prema Univerzumu i svetu koji ništa manje nije uzbudljiv i sadržajan od onoga što reč ljubav uglavnom znači za većinu ljudi.

Lepota
Mladost je lepa. A posle mladosti biva kako je kome određeno. Nikada nećemo sresti nekoga ko je u duši lep, a da to ne osetimo. Tada ne važi pravilo da su ukusi različiti.

Da se ponovo rodite, šta biste promenili u svom životu
Ranije bih počela da se bavim sopstvenim duhovnim životom.

Najveći uspeh
Biti u harmoniji sa sobom.


Mila Milosavljević