Broj 218
Početna > Zanimljivosti > PRVE REGIONALNE MTV MOVIE AWARDS

PRVE REGIONALNE MTV MOVIE AWARDS

Najluđa dodela filmskih nagrada na svetu - MTV Movie Awards dolazi u naše krajeve!

Prva dodela regionalnih MTV Movie Awards održaće se ove godine. Godišnje MTV nagrade za ostvarenja iz „sedme umetnosti" biće 6. juna u Beogradu, a glasaće se putem lokalnih MTV sajtova. Za laskavu titulu takmičiće se po pet nominovanih u tri kategorije: za „Najbolji film", „Najbolju glumicu" i „Najboljeg glumca" i biće uskoro objavljeni, kada će i zvanično početi glasanje. U konkurenciji će se naći prošlogodišnja filmska ostvarenja iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao i glumice i glumci iz tih zemalja koji su u protekloj godini ostvarili zapažene role.
I dok još uvek nije saopšteno ko su nominovani za prve Regionalne MTV Movie Awards, na drugoj strani sveta, u Los Anđelesu uporedo traju pripreme za dvadesetu godišnju dodelu ovih prestižnih filmskih nagrada.

MTV Movie Awards već 20 godina važe za najotkačeniju i najuzbudljiviju dodelu filmskih nagrada na svetu. Sa 12 kategorija, među kojima su i nagrade za Najboljeg zlikovca, Najbolji poljubac, Najbolji WTF momenat, ova šokantna ceremonija predstavlja jedan od najglamuroznijih događaja u filmskoj industriji. Događaj prepun zvezda hrabri je doprinos MTV-ja tipičnim dodelama nagrada, koji odaje počast najboljim filmovima godine. Hvaljene zbog jedinstvenih trenutaka, filmskih parodija i neverovatnih zahvalnica, MTV Movie Awards proizvele su neke od najboljih nezaboravnih trenutaka u istoriji dodela nagrada.
Ove godine Džejson Sudejkis - vodeći glumac komičar i stalni član emisije Saturday Night Live - biće domaćin 2011 MTV Movie Awards koja će se održati u nedelju, 5. juna, u Gibson amfiteatru u kalifornijskom Juniverzal sitiju. Ovogodišnja 20. ceremonija biće prva dodela nagrada koju će Sudejkis voditi i obojiti ovogodišnji prenos svojom nekonvencionalnom, komičnom notom, britkim imitacijama i neverovatnom veštinom improvizacije. Sudejkis nastavlja niz dosadašnjih voditelja kao što su Aziz Ansari, Endi Samberg, Ben Stiler, Džimi Falon, Majk Majers, Sara Silverman i Džastin Timberlejk.
„Počastvovan sam što me je društvo sa MTV-ja pozvalo da vodim ovogodišnju dodelu i jedva čekam da nastavim tradiciju sjajnog domaćina dodele MTV Movie Awards šoua", rekao je Džejson Sudejkis.

„Pametno i duhovito je novi rokenrol za našu publiku - i ta kombinacija opisuje Džejsona. On je pametnjaković i gospodin koji nikad ne poseže za lakim ili očitim šalama", rekao je Stiven Fridman, generalni direktor MTV-ja. „Zbog toga je idealan za domaćina Movie Awards i uvereni smo da će uz njegovo vođenje emisije publika doživeti neočekivane i lude trenutke uz najveće zvezde i muzičare Holivuda."