Broj 216
Početna > Planeta > Seksi anđeo

Adrijana Lima

Seksi anđeo

Brazilska lepotica Adrijana Lima, jedna od najplaćenijih manekenki, otkrila je da ju je majčinstvo potpuno promenilo, kao i da će zauvek biti zaljubljena u svog supruga, srpskog košarkaša Marka Jarića

Adrijana je rođena 12. juna 1981. godine u gradu Salvadoru, u provinciji Baija u Brazilu, kao ćerka jedinica Nelsona Toresa i Marije Grase Lima. Kada je imala samo šest meseci, otac ih je napustio. Želela je da putuje u Majami zbog manekenstva, ali joj nije bilo dozvoljeno da napušta Brazil bez očeve saglasnosti. Tada su se sreli. „Prošla sam kroz razne životne situacije i veoma sam ponosna na sebe. Period odrastanja bez oca bio je zbunjujuć jer u to vreme nisam znala baš ništa o njemu. Obožavam moju mamu, ona mi je velika podrška i drago mi je što smo nas dve toliko bliske", rekla je. Punim imenom Adrijana Frančeska Lima otkrivena je kao trinaestogodišnja devojčica u gradskom šoping-centru, a već sa 15 godina proglašena je najboljim brazilskim modelom. Zauzela je drugo mesto na izboru Fordovog supermodela sveta 1996. godine. Tri godine kasnije u Njujorku potpisuje ugovor sa modnom agencijom Elit i njena karijera kreće uzlaznom putanjom.

Viktorijin anđeo
Lima je najpoznatija po revijama za ženski donji veš marke Victoria's Secret. Trenutno je poznata kao „Anđeo" i glavni je promoter ovog brenda. Lima je u više navrata proglašavana i za jednu od najseksepilnijih žena i najzgodniju manekenku na svetu! Tečno govori portugalski, engleski i španski jezik. U slobodno vreme, voli da čita romane svog omiljenog pisca Gabrijela Garsije Markesa. Rekla je da se, kada je bila mlađa, stidela da bude u društvu momaka, i da se nije poljubila sve do 17. godine. Ostala je zapamćena i njena izjava od pre nekoliko godina da planira da bude devica sve dok se ne uda. Od kada se vinula među manekenske zvezde, šuškalo se da je bila u vezi sa španskim manekenom Davidom Giljoom, igračem bejzbola Derekom Džiterom, fotografom Frančeskom Karocinijem, muzičkom zvezdom Lenijem Kravicom sa kojim je, navodno, bila i verena, a osvojila je i princa Venceslasa od Lihtenštajna.

Ljubav sa Jarićem

Ipak, samo jedan muškarac uspeo je da zauvek osvoji njeno srce - proslavljeni srpski košarkaš Marko Jarić. Adrijana i Marko su zajedno od 2006. godine, a košarkaš je zaprosio Adrijanu na njen 27. rođendan. Venčali su se 14. februara 2009. godine, na privatnoj ceremoniji u Džekson Holu. Lima je prošle godine sa Markom prvi put došla u našu zemlju, gde je prisustvovala svadbi košarkaša Darka Miličića. Tom prilikom izjavila je da je impresionirana Srbijom i zatražila je srpsko državljanstvo. U novembru 2009. godine rodila je ćerku Valentinu. „Za mene je najbolji posao na svetu biti mama. Nikada nisam ni pomislila da mogu toliko da volim i uvek sam se pitala da li bezuslovna ljubav zaista postoji. Sada znam da postoji." Tokom trudnoće saznala je da boluje od preklampsije, sindroma koji pogađa između pet i osam odsto trudnica, a koji je podjednako opasan i za majku i za bebu jer uzrokuje povišeni pritisak. Beba je zbog toga stigla na svet u trideset četvrtoj nedelji, a nakon rođenja imala je nepuna dva kilograma.

Uživam u majčinstvu

„Valentina je bila najmanja beba u bolnici. Mada sam želela da se porodim kod kuće, to nije bilo moguće. S obzirom na to da kao roditelj želite da date sve od sebe i da ne dopustite da se išta dogodi vašoj bebi, taj period bio je veoma stresan za mene", rekla je Adrijana i dodala da ju je ćerka potpuno promenila. „Sada sam mnogo zrelija i mnogo sigurnija, a i promenili su mi se prioriteti u životu. Osećam se snažnije." Za supruga ima samo reči hvale: „On je najbolji muž na svetu i mnogo sam srećna što smo zajedno. Uvek je tu kada nam treba i obožava Valentinu. Vidim mu tu ljubav u očima, svaki put kad je pogleda." I Marko je uzvratio istom merom, pa je za svoju suprugu rekao: „Posle prvog šoka i straha, niko nije mogao da dotakne našu ćerku osim nje! Bukvalno sam je molio da mi dozvoli da presvučem bebu, da je nahranim. Ponašala se zaštitnički, kao lavica! Na kraju sam morao da joj kažem: 'Adrijana, dušo, prirodno je što se ponašaš tako zaštitnički prema Valentini, ali počećeš da ubijaš ljude!'"

Zauvek zaljubljena

„Veoma sam sebična kad je moj suprug u pitanju jer ga ne bih delila ni sa kim", rekla je na nedavno održanoj promociji nove kolekcije Victoria's Secret u Njujorku, kada je istovremeno predstavljen i parfem Incredible, za koji je kao inspiracija poslužila upravo Lima. Na pitanje da li bi volela da neko napravi parfem sa mirisom njenog supruga, uz osmeh je odgovorila: „Žao mi je, ali taj parfem bih zadržala samo za sebe i ne bih ga dala nijednoj ženi na svetu. Sve u vezi s mojim mužem je seksi, baš sve, njegova kosa, njegovi prsti, usne. Ipak, ono što apsolutno obožavam jeste njegova koža. Još uvek sam zaljubljena i tako će biti zauvek", rekla je Adrijana.

Tajna vitke linije
„Bila sam veoma zabrinuta, ugojila sam se u trudnoći 11 kilograma. Moj
savet mamama je da ne jedu mnogo šećera i da ne koriste namirnice pržene
na ulju. Ne smete se nervirati. Dešavalo se da zbog brige oko kilograma
ne mogu da spavam, a to nikako nije pomoglo mojoj liniji. Boks me je
potpuno preporodio i ti treninzi su doprineli da se poboljšam kao
osoba."

Adrijana učestvuje u humanitarnoj akciji u njenom rodnom gradu, gde
potpomaže izgradnju kuća za siromašne i kupuje odeću siromašnoj deci, a
kako se priča, planira i da se sa Markom posveti i humanitarnom radu u
Srbiji.

 Prvi put se s momkom poljubila u 17. godini, a u više navrata u intervjuima je naglašavala kako planira da u brak uđe nevina.

 Sve u vezi s mojim mužem je seksi, baš sve, njegova kosa, njegovi prsti,
usne. Ipak, ono što apsolutno obožavam jeste njegova koža.

 

 Milica Prelević