Broj 213
Početna > Zanimljivosti > Šminka za svaki oblik lica

Lepota

Šminka za svaki oblik lica

Uz nekoliko dobro primenjenih trikova moguće je stvoriti iluziju savršeno oblikovanog lica. Možete ublažiti oštrinu četvrtastog lica, naglasiti jagodice na okruglom licu ili prividno smanjiti izduženo lice. Važno je znati da se rumenilom naglašavaju crte lica koje želimo da istaknemo, a bronzerom potamnjuju one koje želimo da prikrijemo.

Okruglo lice
Ako su vam čelo i donji deo lica iste širine i imate istaknute obraze, spadate u osobe sa okruglim licem kao i Kameron Dijaz. Da biste lice izdužili, rumenilo nanesite na sredinu čela i na bradu, a bronzer na bočne strane lica, čela i brade uz liniju kose.

Četvrtasto lice
Strateško senčenje može pomoći da ublažite oštre linije četvrtastog lica, kakvo ima Demi Mur. Rumenilom je potrebno posvetliti sredinu čela, brade i područje ispod očiju da bi se istakla sredina lica, a bronzerom potamniti uglove lica da bi se vizuelno kreirao ovalni oblik.

Izduženo lice
Ako imate izduženo lice kao Sara Džesika Parker, nanesite veoma malo bronzera na vrh brade da biste vizuelno skratili lice. Rumenilo kružnim pokretima nanesite samo na jabučice obraza, nemojte ga nanositi duž jagodica jer će to stvoriti efekat oštrijih linija, a to želite da izbegnete.

Srcoliko lice
Kod srcolikog lica, kakvo ima Ris Viderspun, najvažnije je smanjiti razliku između širokog čela i uske brade. Ovde se rumenilo nanosi na sredinu čela i bradu i veoma diskretno uz ivicu donjeg dela vilice. Bronzer se nanosi na bočne strane čela i obraza (uz liniju kose). Izbegavajte rumenilo na vrhu jagodica.