Broj 212
Početna > Planeta > Želim da budem srećna

Kristina Agilera

Želim da budem srećna

Prošla godina bila je burna za američku pevačicu i odnedavno glumicu Kristinu Agileru - dobitnica pet Gremija bespomoćno je posmatrala kako njen album Bionic loše prolazi i kod kritike i kod publike, a kao da to nije dovoljno, krajem godine raspao joj se i brak

Kristina je rođena 18. decembra 1980. u Njujorku. Njena majka Šeli Lorejn, koja vuče irske korene, nastavnica je španskog jezika, a otac Fausto Vagner Ksavijer Agilera Ekvadorac. Zbog očeve vojne karijere porodica se često selila, sve dok nisu pronašli dom u Filadelfiji, gde je Kristina sa šest godina počela da nastupa u dečjim predstavama. Roditelji su joj se razveli kada je imala sedam godina, pa se Kristina s mlađom sestrom i majkom preselila kod bake u Pensilvaniju. Kasnije je otkrila da je tokom odrastanja često poželela da nikada nije upoznala oca, koji je nju i njenu majku godinama psihički i fizički zlostavljao. „Sve to je uticalo na mene, bila sam rešena da po svaku cenu uspem i da se nikada više ne osetim bespomoćno. Kada govorim o tom periodu života, uvek pokušavam da razumem zašto sam morala da prođem kroz sve to. Sećam se da sam jednom bila malo glasnija, a pošto je tata želeo da spava, uhvatio me je za ruku i tresnuo o pod", opisala je. Iako je njen otac nakon rastanka često pisao svojoj bivšoj supruzi, ona je odbila da mu da bilo kakvu šansu i posle nekoliko godina udala se za bolničara Džima Kernsa, koji je Šeline ćerke prihvatio kao svoju decu.

Čudo od deteta
Još kao mala Kristina je znala da želi da postane pevačica, a u komšiluku je proglašena čudom od deteta. Nastupala je na brojnim školskim priredbama, a svoj talenat pokazala je i pred publikom finalne ragbi utakmice lokalnih timova. Ipak, njeni vršnjaci bili su ljubomorni na nju i često su je maltretirali. Situacija se s vremenom pogoršavala, a kada su im probušene gume na porodičnom automobilu i ispisani vulgarni grafiti na kući, majka je ispisuje iz škole i počinje da je podučava kod kuće. Na kraju, porodica je odlučila da se odseli. Sa 12 godina Kristina se pridružuje ekipi u to vreme veoma popularne tinejdž emisije Miki Maus klub. Godine 1998. godine snimila je pesmu za Diznijev film Mulan, koja je bila nominovana za Zlatni globus za najbolju originalnu muzičku numeru za film. Ubrzo zatim objavila je prvi album Christina Aguilera koji je prodat u više od osam miliona primeraka.

Nametnut imidž dobre devojke
Publika je brzo zavolela njen glas, ali je ona prezirala imidž dobre devojke koji joj je nametnula muzička kuća s kojom je potpisala ugovor. Ipak, uspela je da stvori novi izgled za seksualan i kontroverzan album Dirrty. Kad je videla jedan od njenih video-spotova, Kristinina baka je bila veoma razočarana i izjavila je da je gotovo umrla kad je ugledala unuku s tako malo odeće na sebi. Godine 2003. otvorila je MTV Video Music Awards sa Madonom i Britni Spirs. Nastup je izazvao skandal zbog šokantnog poljupca Madone sa Britni i Kristinom.

Milion i po za slike bebe
Kristina je bila u emotivnoj romansi sa portorikanskim plesačem Džordžom Santosom, koji se često pojavljivao u njenim spotovima i na nastupima. Iako je njihova veza trajala dve godine, on je nastavio da bude njen igrač sve do 2002. godine kada je upoznala jednog od direktora američke izdavačke kuće Džordana Bratmana, za koga se udala u novembru 2005. godine. Porodila se 12. januara 2008, i rodila je sina Maksa Lirona Bratmana. Dečakovo ime u prevodu znači „moja najbolja pesma", a za prve slike bebe magazin Pipl platio je milion i po dolara. Sredinom prošle godine Kristina je objavila poslednji album Bionic, koji je loše prošao kako kod publike, tako i kod kritičara, a kontroverzni spot za pesmu Not Myself Tonight bio je zabranjen u nekim zemljama. Posle kraha sa novim albumom bacila se na snimanje filma Burleska, koji se u bioskopima pojavio krajem prošle godine.

Emotivno zlostavljanje
U tom periodu šokira javnost saopštenjem da se razvodi. „Super nam je išlo sve dok naš sin nije napunio godinu dana. O Maksu sam se uglavnom samo ja brinula i počela sam da postajem previše nezavisna od naše veze. Zatim je došlo snimanje Burleske, na kojem sam svakodnevno proširivala vidike i pomerala sopstvene granice. Od devojke, postala sam žena. Kad se snimanje završilo, vratila sam se kući, ali više nisam bila ista osoba. Toliko se stvari uskomešalo u meni, a ja sam morala da ih potiskujem. Probali smo da izgladimo stvar, ali postalo je očigledno da je to nemoguće. Odnos između mene i mog bivšeg supruga bio je vrlo nesrećan i nezdrav. Znala sam da to moram da okončam. Ne želim da povredim Džordana, i potpuno sam skrhana time što nam se porodica rasturila. Kada ste nesrećni u braku, uvek deca ispaštaju".

Nova ljubav
Još veći šok usledio je kada je posle dva meseca od razvoda priznala da ima novog dečka, opet producenta, ali ovog puta filmskog, Metjua Ratlera s kojim se upoznala na snimanju Burleske, ali je brže-bolje naglasila da novi film nije uticao na njenu odluku da se razvede od Džordana i da se ljubav sa Ratlerom rodila tek kada se zvanično razišla. Ipak, američki mediji pisali su da je pevačica u jednom periodu delila krov nad glavom sa bivšim mužem i novim dečkom, jer je Džordan odbijao da se iseli. „Metju je posebna osoba. Tokom snimanja smo izgradili veoma snažno prijateljstvo. Počeli smo da se zabavljamo tek kada sam podnela zahtev za razvod. Nemam nameru da budem nesmotrena i požurujem stvari. Ipak sam tek izašla iz petogodišnjeg braka i moram da budem oprezna. Odlučila sam da idem korak po korak i dozvolim sebi da budem srećna", rekla je pevačica koja je nabacila i nekoliko kilograma viška zbog čega su je mediji takođe kritikovali. „Volim brzu hranu, mada se trudim da se što zdravije hranim. Počela sam da radim sa privatnim trenerom i to ponajviše na jačanju mišića."

Bruka na Superboulu
Taman pošto se zaboravio njen neslavni nastup na ovogodišnjoj dodeli
Gremija kada se saplela i umalo pala na bini, samo nekoliko dana posle
toga Kristina se ponovo obrukala, otpevavši pogrešnu verziju američke
himne na otvaranju Superboula, velikog finala američkog fudbala.

 Problemi sa alkoholom
Tridesetogodišnja pevačica privedena je u stanicu zbog ekstremnog
pijanstva dok je protiv njenog pet godina mlađeg partnera podignuta
optužnica zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Kasnije tokom dana oboje su
pušteni, s tim što je Metjuu određena kaucija od 30.000 dolara. Odmah
potom procurila je i vest da njeni zabrinuti prijatelji već neko vreme
pokušavaju da je pošalju na rehabilitaciju zbog problema sa alkoholom.

 

M. P.