Broj 211
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Leonardu Dikapriju:

Pet stvari koje niste znali o Leonardu Dikapriju:

1.     Sa 14 godina pojavljivao se u TV reklamama i šou-emisijama za decu i tinejdžere, a prva uloga na filmu je u Critters 3. Prve nominacije za Zlatni globus i nekoliko važnih priznanja dobio je već sa 19 godina zahvaljujući filmu Šta muči Gilberta Grejpa.
2.     Najveći uspeh u karijeri postigao je u filmu Titanik, a danas je ovaj tridesetšestogodišnjak po Forbsovoj listi jedan od najbolje plaćenih glumaca. Njegovi prošlogodišnji filmovi Početak i Zatvoreno ostrvo zaradili su više od milijardu dolara. Do sada je tri puta bio nominovan za Oskara.
3. Od 1996. do 1998. bio je u vezi sa manekenkom Kristen Zang, zatim sa Vanesom Hajden, a od 2000. do 2005. godine i sa brazilskim modelom Žizel Bundšen. Posle raskida upoznao je manekenku Viktorija sikreta Bar Rafaeli sa kojom je i danas u vezi.
4. Izjavljivao je da mu ne pada na pamet da se ženi, ali da nema ništa protiv toga da dobije dete. „Stalno viđam svoje prijatelje koji su navodno u srećnim brakovima, a životi im se raspadaju. Zato sam skeptičan po tom pitanju i ne znam da li bi to uopšte bilo dobro rešenje za mene" - rekao je glumac čiji je uzor Robert de Niro.
5. Trenutno radi na filmu Legacy of Secrecy, koji će biti snimljen po knjizi o ubistvu američkog predsednika Džona Kenedija. Dikaprio će biti i producent filma, a pripala mu je i uloga doušnika Federalnog istražnog biroa Džeka van Laningama.