Broj 211
Početna > Putovanja > Od Rima do Kejptauna

Zanimljive destinacije

Od Rima do Kejptauna

Za predstojeće uskršnje praznike domaće turističke agencije izdvajaju gradove Evrope, čuvene Drakuline ture ali i nove „in" destinacije

Za ovu sezonu najavljuju se i neka nova odredišta koja su sve više „in". Pored Akabe u Jordanu, reč je i o izraelskom Ejlatu. Stara luka i moderan turistički centar s mnogo novih atraktivnih hotela, grad izmišljen za dobar provod i uživanje na suncu i plažama Crvenog mora. Za ljubitelje gradova, Beč, Prag, Pariz i Rim u ponudi su naših agencija i ovog proleća, i to po vrlo povoljnim cenama. Petodnevni aranžmani sa smeštajem u boljim hotelima i obezbeđenim prevozom koštaju od 80 evra.

Drakuline ture
Poznate „Drakuline ture" sa posetom Sigišoaru, najčuvenijem srednjovekovnom gradu Rumunije u kojem se rodio Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula, kao i „Dvorci Transilvanije" i „Krstarenje deltom Dunava" nude se od 60 evra pa nadalje. Postoje pisani tragovi da je Vlad Cepeš obitavao u dvorcu Bran, koji danas opsedaju turisti iz celog sveta. Zamak je prepun odaja međusobno povezanih uzanim stepeništima i hodnicima. U dvorištu palate je kameni bunar u koji turisti bacaju novčiće jer, prema legendi, grof Drakula svake noći dolazi na to mesto i za novčić ispuni želju. Postoji i verovanje da, u određeno doba godine, svi vampiri ustaju predvođeni grofom Drakulom i kreću u demonske pohode. Sujeverje ili ne, tek na kraju, jedno upozorenje: ne idite u Transilvaniju bez belog luka.


Žaklina Milenković