Broj 211
Početna > Zanimljivosti > Duga kosa po potrebi

Tipovi nadogradnje

Duga kosa po potrebi

Nadogradnja kose je postala aktuelna, naročito među ženama sa tankom, kratkom ili razređenom kosom. Saznajte koje vrste umetaka postoje

Procedura nadogradnje kose je često takva da se na vašu povezivanjem dodaje pramen po pramen kupljene kose. Ti pramenovi koji se nadovezuju takođe su od prirodne kose, pa se razlika uopšte i ne uočava. Nadograđena kosa može se fenirati, češljati, prati pa i farbati. Može se skinuti u bilo kojem momentu, a da ne oštetite svoju prirodnu kosu.
Najpoznatiji vidovi nadogradnje kose jesu:
Nadogradnja kose klipsama
Metoda klipsi počiva na principu metalnih kopči koje mogu da se skidaju i stavljaju, po potrebi. Devojka može ovaj sistem da stavlja sama.
Nadogradnja kose keratinom
Pomoću keratina spaja se kosa za nadogradnju sa vašom kosom. Ukoliko se radi sa prirodnim keratinom ne oštećuje kosu i korekcije se rade na šest meseci.
Nadogradnja kose čvorovanjem
U pitanju je najpopularnija tehnika kod nas, kojom se malim vezovima kosa spaja neprimetno za prirodnu i to bez hemikalija i visokih temperatura (što nije slučaj sa tehnikom keratinom/silikonom koje mogu da oštete kosu). Korekcije se rade na šest meseci.
Nadogradnja kose mikroringovima
Ovo je tehnika polutrajne nadogradnje kose. Ne oštećuje se kosa, a polutrajna zato što prstenovi koji spajaju vašu kosu sa kosom za nadogradnju s vremenom popuštaju. Korekcije se rade na dva do četiri meseca.

Dženifer Lopez, Kim Kardašjan i Džesika Simpson samo su neke od diva koje imaju nadogradnju.