Broj 21
Početna > Zanimljivosti > ŽENSKI REČNIK

ŽENSKI REČNIK

Često se pitate šta je vaša lepša polovina, majka ili drugarica htela da kaže? Ako ne razumete baš najbolje govor njenih obrva, onda će vam dobro doći ovaj mali muško-ženski rečnik

Dobro - ovo je najčešća reč u ženskom rečniku, a žena je, uglavnom, upotrebljava da bi završila razgovor. Znači da je ona apsolutno u pravu i da ni pod kojim okolnostima neće promeniti svoje mišljenje.
  Pet minuta - u prevodu znači najmanje 20 minuta. Mada, računajte da to znači bar pola sata.
  Ništa - ova reč može da znači svašta, a žena uvek zna na šta se sve to odnosi. Budite spremni, jer je to reč koja je obično uvod u svađu.
  Samo napred - ovim vam poručuje da radite šta god hoćete jer je njoj apsolutno svejedno. Ipak, treba da znate da bi u svakom slučaju ona volela da uradite šta ona želi i da joj nije svejedno.
  Glasan uzdah - ovaj uzdah žena ispušta u posebno dramatičnim situacijama kada se upita zašto uopšte gubi svoje dragoceno vreme sa tako bezveznim likom.
  U redu - ova izjava obično ne ide sama, već u kombinaciji sa dobro ili samo napred. Može da znači i da joj je potrebno vreme kako bi smislila neki plan iz kojeg će se izroditi problem.
  Reci slobodno - kada čujete ovu izjavu, verujete da vas poziva da kažete kako se stvarno osećate i šta mislite. Istina je da ona nema poverenja u vas i želi da vas uhvati u laži. Ukoliko joj kažete nešto iskreno, što se njoj ne sviđa, budite spremni na žestoku svađu.
  Ah! - ovo je uzvik kojim žena izražava svoju visoku sumnju. Ukoliko nije upitno, već osećate da na kraju stoji znak uzvika i izgovara ga na početku rečenice, na najboljem je putu da vas uhvati u laži. Na primer, ako je lažete, a ona izgovara ah! budite sigurni da je otkrila vaš pokušaj da sakrijete ili izvrnete istinu.
  Zaista? - čim ovo čujete, znajte da ne veruje ni jednu jedinu reč od onoga što ste joj rekli. Što se više opravdavate, ova reč će zvučati još sarkastičnije, a na kraju će još izgovoriti ah! i završiti glasnim uzdahom.
  Hvala - u njenom rečniku, sem u posebnim prilikama, ova reč ima potpuno drugačije značenje od uobičajenog. Kada ovo izgovori, znači da joj je dosta svega, ili da ste je toliko povredili da će, umesto odgovora, na sve što joj kažete, ispuštati samo glasne uzdahe. Zatim, ako je pitate šta joj je, reći će - ništa!