Broj 21
Početna > Zanimljivosti > SVAĐE POSLE VENČANJA

SVAĐE POSLE VENČANJA

Kada pojedete svadbenu tortu, skinete venčanicu, zahvalite gostima na poklonima, čekaju vas zajednički dani. Međutim, nije redak slučaj da se mnogi parovi tada razočaraju. Šta je uzrok tome? Psiholog Paula Hal tvrdi da se depresija posle venčanja javlja kod svakog desetog para.
  Nažalost, ta depresija može da potraje i mesecima, tada su parovi zbunjeni, razočarani i osećaju da je sklapanje braka bila velika greška.
  Uzroke ove depresije možemo da tražimo i u tome koliko para i energije su mladenci potrošili za svadbu. Mnogi podignu kredit ili pozajme novac pa se kasnije samo svađaju jer te pare treba vratiti.
  Ali, uzroci se ne kriju samo u materijalnim stvarima. Parovi su pre svadbe puni adrenalina zbog pripreme, interesuje ih samo da sve bude perfektno, a ne razmišljaju o tome šta će biti kasnije.
  Žive u stresu i zbog roditelja jer i oni imaju svoja očekivanja od svadbe.
  Posle ovog nabrajanja, nije ni čudo da se mladenci posle svadbe osećaju praznim.
  Paula Hal tvrdi da je najčešći problem u brakovima - novac. Svađe mogu biti i oko toga ko na šta troši pare.
  Možda je smešno, ali su česte svađe i oko kućnih poslova. Neverovatno, ali i seks može biti uzrok svađe.
  Biti u braku je nov doživljaj, nov izazov. Kao i kod drugih stvari, i u ovoj novoj situaciji treba kroz ceo život raditi da bi oboje bili srećni i zadovoljni. S puno ljubavi, razumevanja i poštovanja možemo postići da do kraja života živimo srećno. Baš kao u bajkama...