Broj 21
Početna > Intervju > ROB TRENDA

Slađana Slavković

ROB TRENDA

Slađana Slavković, urednica i voditeljka jutarnjeg programa „Uhvati dan", koji se emituje svakog radnog dana na televiziji Enter, kaže da moda u njenom životu ima mnogo veću ulogu nego što bi smela. Svoj stil opisuje kao ekstravagantan, i priznaje da je rob trendova. Slađana ne voli odeću domaćih kreatora, ali bi volela da poseduje sve od Ferea i Blumarin, najviše novca troši na haljine i obožava visoke štikle. Atraktivna voditeljka priznaje da ne vodi računa o ishrani i da je isuviše lenja da bi vežbala, a slatkiši su nešto čega se nikada ne bi odrekla

Mnogo veću nego što bi smela. U stanju sam da satima pretražujem sajtove sa najnovijim modelima, a trostruko više vremena trošim na obilaženje prodavnica.
 
  Kako bi opisala svoj stil odevanja?
  Moja reč bi bila: ekstravagantan, mada moji prijatelji često koriste termine kao što su: bolestan ili nenormalan. Ne postoji tačno pravac za koji bih mogla da kažem da je moj. Onako kako se tog dana osećam, tako se i obučem.
 
  Da li pratiš modne trendove i koliko uopšte pažnje poklanjaš tome?
  Rob sam trenda. Moram prva da imam balon suknju iako mi apsolutno ne stoji. U policama imam na desetine cipela sa zaobljenim vrhom, iako ih patološki mrzim. Šta ću, takva sam...
 
  Koliko posao utiče na tvoj stil?
  U emisijama pravim kompromise i pokušavam da nosim svedeniju varijantu, ali kako to stilistima uglavnom nikada nije dovoljno svedeno, poznata sam po sukobima na tom polju. Na televiziji je poželjno nositi sivo, teget, u najboljem slučaju crno. Sve to privatno nikada ne bih obukla. Kada me opomenu da sam preterala, primirim se nekoliko dana i čekam da me zaborave, a onda opet navučem na sebe nešto u 16 boja, i tako u krug.
 
  Čije mišljenje ti je najvažnije pri odabiru garderobe?
  Isključivo sestre i mame. Sve ostale ljubazno saslušam, a onda mi sve to na drugo uvo izađe.
 
  Imaš li omiljenog modnog dizajnera, domaćeg i stranog?
  Ne volim odeću domaćih kreatora. Verovatno da i naši ljudi prave sjajne modele, ali ih ja još nisam videla. Od stranaca najradije bih posedovale sve kolekcije Đanfranka Ferea i Blumarin.
 
  Da li ti je bitno da ti  garderoba bude markirana? Imaš li omiljenu marku?
  Nije obavezno da bude markirana, ali ne volim kada sretnem damu koja je slično obučena kao ja.
 
  Na koji deo garderobe najviše trošiš novac?
  Čini mi se na haljine. Mada ni u ostalom ne zaostajem mnogo. Celu platu trošim na garderobu, a onda tražim dotacije od roditelja koje posle ponovo potrošim na garderobu!
 
  Šta misliš, da li odelo zaista čini čoveka?
  Iako ću posle svega prethodno izrečenog zvučati izuzetno kontradiktorno, moram da kažem ne. Posebno cenim kada vidim situirane ljude koji ne obraćaju posebnu pažnju na oblačenje. Ali, ako ovu frazu shvatimo drugačije, onda moram da dodam da kada vidim vulgarno obučenu ženu, a sada ima sve više i muškaraca, najradije bih ih prvo polila katranom, a onda i perjem.
 
  Da li više voliš štikle ili ravne cipele?
  Verovatno ću umreti na štiklama. I kada mi noge oteknu posle celodnevnog stajanja na štiklama i posle večernjeg zaklinjanja da je ovo poslednji put, svako jutro potražim obuću sa najvišom mogućom štiklom. No, to nije lako naći u Beogradu kada, kao ja, nosite obuću broj 35. Onda obuću morate da kupujete u dečjim prodavnicama, a oni baš i ne prave cipelice na štikle.
 
  Šta nikada u životu ne bi obukla? Šta smatraš svojim najvećim modnim promašajem?
  Malo je toga što ja ne bih obukla, a modnih promašaja ima na pretek. U stvari, nisu to u trenutku oblačenja bili promašaji, ali kada pogledam slike sa određene vremenske distance to zaista izgleda smehotresno. To je večiti problem kada pratiš trendove.
 
  Kako održavaš liniju? Da li držiš dijete, vežbaš ili vodiš računa o ishrani?
  Na sva pitanja odgovor je ne. Lenja sam da vežbam, ne mogu da držim dijetu jer sam po ceo dan na poslu, a dijeta zahteva poseban režim ishrane, a pre i posle svega mnogo volim slatkiše i ne želim da ih se odreknem.
   
  Da li polažeš veliku pažnju na negu kose?
  Na ovom polju Bog je bio širokogrud kada mi je udeljivao. Kosa mi je prirodno ravna i gusta i ne moram čak ni da je feniram, nego sama zauzima pravi položaj.
 
  Da li sebe ponekad obraduješ masažom i kozmetičkim tretmanima?
  Masiram se prilično redovno, a u kozmetičke salone ne odlazim nikada. Neka mi ne zamere kozmetičari, ali ja zaista mislim da saloni obično samo pogoršavaju stvar, a nikada je ne popravljaju.
 
  Postoji li parfem po kojem si prepoznatljiva?
  Trenutno je to Hypnose, ali dok izađe vaš list verovatno će to biti neki drugi. Nisam baš verna parfemima.
 
  Šta misliš o trendu estetskih korekcija na telu?
  Veliki sam protivnik toga. Uopšte ne verujem u glupe fraze da će to pomoći nekome da povrati samopouzdanje, pa koliko je potrebno da je neko iskompleksiran da bi otišao pod nož, a da mu to nije nephodno zbog zdravlja.  
 
  Koliko ti je vremena potrebno da se spremiš za izlazak?
  Kada godinama ustajete rano, onda vas život nauči da se šminkate, tuširate, perete zube i oblačite se u roku od pet minuta. Šta sve ne bih uradila samo da odspavam koji minut duže.
 
  Koliko ti je bitno da se osoba sa kojom si u vezi lepo oblači?
  Preferiram one druge. Ne volim muškarce koji se sređuju duže od žena.
 
  Ko je, po tebi, osoba sa stilom?
  Moja mama.