Broj 209
Početna > Lepi i zdravi > Gricni me, lizni me

Ljubavne igrarije

Gricni me, lizni me

Malo drugačija predigra nego obično može da poboljša vaš seksualni život. Sopstvenim dahom stimulišite erogene zone svog partnera

Novotarije pod ljubavnim pokrivačem nikada nisu na odmet, pogotovo kada je par već nekoliko godina u vezi. Monotoniju treba svakodnevno terati sa intimnog terena, kažu seksolozi. Predigrom počinje svaka seksi utakmica, pa je s vremena na vreme treba začiniti drugačijim začinom.

Erotično kupanje jezikom
Jedna od izuzetnih pikanterija koje će predigru učiniti sasvim posebnom jeste sistematično prelaženje svakog kvadratnog santimetra tela partnera, usporenim dugim pokretima celom površinom jezika. Posebna draž za partnera ili partnerku bi bila da u tom trenutku bude vezan, naravno, ako to želi.
- Počnite otpozadi, okrenite je i nakon toga pokrijte gornju površinu, tako da iz te pozicije možete da nastavite sa koitusom ili ručnom stimulacijom. Na taj način uzbudićete svaku poru na telu vaše partnerke - kaže doktor Aleks Komfort.

Milovanje dahom
Seksolozi tvrde da jednostavno stvaranje vazdušne struje ili duvanje po navlaženoj koži bilo kojeg dela tela, sa usana ili pomoću fena sa isključenim grejačem, drastično će podići erotsku temperaturu. Najbolji način je da jezikom navlažite neku erogenu zonu i prepustite vazduhu iz sopstvenih pluća da na vlažnoj i izuzetno osetljivoj površini stvara senzacije. Eksperimentišite sa malim površinama, koristeći svoje prirodne resurse (pljuvačku i dah). Ako želite dahom da milujete usne školjke svog partnera, nemojte izdisati, već lagano udišite da ga ne biste zaglušili.

Ujedi zadovoljstva
Hindu erotičari su detaljno klasifikovali blago međusobno grickanje ušiju, vrata, grudi, klitorisa, penisa ili dlačica ispod pazuha kao deo opšteg repertoara predigre. Dok na neke jači ugrizi u trenutku orgazma deluju uzbudljivo, na druge ostavlja bolne i odbojne utiske. Žene imaju tendenciju da grizu partnera češće nego što to oni čine. Kada ujedate u trenutku orgazma ili neposredno pre doživljavanja vrhunca budite izuzetno pažljivi, jer vilica može da se ukoči, a vi da povredite partnera. Prema rečima doktora Komforta, potreba za ujedanjem tokom seksa može da se isprazni na neutralnoj površini kao što je tkanina ili kosa.

Žene imaju tendenciju da grizu partnera češće nego što to čine pripadnici jačeg pola

 Hindu erotičari su klasifikovali blago međusobno grickanje ušiju, vrata,
grudi ili dlačica ispod pazuha kao deo opšteg repertoara predigre

 Dragana Rodić