Broj 208
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Moniki Beluči:

Pet stvari koje niste znali o Moniki Beluči:

1. Rođena je 30. septembra 1964. godine. Bavila se manekenstvom, govori italijanski, španski, francuski i engleski jezik. Iako je glumila u brojnim filmovima, svetsku slavu stekla je filmom Malena. Za ulogu je dobila Nagradu publike na Evropskom filmskom festivalu.
2. Početkom 1990. godine udala se za fotografa Klaudija Karlosa Basu, ali se njihov brak posle godinu i po dana raspao. Dve godine nakon razvoda verila se sa glumcem Nikolom Faronom, ali je susret sa Kaselom narušio njenu vezu sa Nikolom koju je raskinula 1997. i upustila se u fatalnu ljubavnu aferu sa dve godine mlađim Francuzom za koga se udala 1999. godine.
3. Iz ovog braka par ima šestogodišnju ćerku Devu, a prošlog maja četrdesetšestogodišnja glumica rodila je i ćerku Leone. Monika je obe trudnoće ovekovečila slikajući se obnažena za italijansko izdanje magazina Veniti fer, kao vid pobune zbog italijanskog zakona koji je protiv veštačke oplodnje.
4. Kada je pitaju koji je recept za uspešan brak, Monika uvek kaže - razdvojenost. Oni nekada zbog posla, a nekada i namerno spavaju odvojeno pa čak i u različitim gradovima. „Iako smo u braku, naši životi su različiti. S vremena na vreme izađemo iz svojih svetova i nađemo se na jednom mestu, ali uglavnom mi smo dva različita organizma. Oboje smo nezavisni tipovi i odgovara nam takav život".
5. Iako tvrdi da nikada nije vežbala jer je isuviše lenja, njen nadimak je Prelepa, a njene obline u brojkama glase: 95-60-90. Monika se uglavnom oblači u crno, a kao zaštitnica Dolčea i Gabane još od njihovih početaka, ostala je verna njihovim kreacijama.