Broj 208
Početna > Intervju > Maja Japundža-Nikolić

Moj stil

Maja Japundža-Nikolić

Poznato TV lice i mama troje dece kaže da je na njen stil najviše uticalo majčinstvo, otkriva tajnu svoje lepote i objašnjava zašto u poslednje vreme sve više ignoriše modne trendove

I ove godine vodićete manifestaciju za izbor predstavnika za Evrosong. Imate li tremu?
Osećam i uzbuđenje i tremu i prvenstveno radost, zato što je reč o tipu programa koji najviše volim da radim, jednom pravom muzičkom šou programu na prelepoj sceni i sa vrhunskim umetnicima.

Nosićete haljine Meline Džinović, kako je došlo do saradnje sa njom?
To je ideja Jelene Svetličić koja je zadužena za izgled nas na RTS-u, i veoma sam zadovoljna njenom odlukom. Melina je veoma kreativna i profesionalna. Njene haljine mi se mnogo dopadaju. Sviđa mi se kada neko ima prepoznatljiv stil. Sve su vrlo elegantne, duge, svedene i fenomenalno skrojene.

Nekoliko puta proglašavani ste za našu najlepšu voditeljku, laska li vam ova titula?
Naravno da mi laska, to je uvek lepo čuti, dok god ste svesni da postoji granica do koje vas lepota može dovesti. A ta granica se prelazi samo ozbiljnim radom i talentom.

Kako glasi najdraži kompliment koji ste dobili kada je izgled u pitanju?
Kada mi moja deca kažu da sam lepa.

Šta ste najvažnije naučili o lepoti?
Treba se negovati redovno, ne preskakati skidanje šminke. Meni je važno da mi budu sređeni nokti i kosa.

Koliko vremena i novca ulažete u negu lepote?
Onoliko koliko je potrebno. Možda malo više nego ostali, s obzirom na posao kojim se bavim.

Koliko pažnje pridajete zdravom načinu života?
Preskačem slatkiše i peciva, biram salate i vežbam.

Mislite li da se dame rađaju sa stilom ili se on s godinama stiče?
I jedno i drugo, stil i nosimo u sebi i gradimo ga s godinama. Kroz oblačenje provejavaju i naši stavovi i to kako se odnosimo prema poslu i ljudima.

Koliko se vaš stil menjao s godinama, a kako danas opisujete svoj stil?
S godinama postajem sve sigurnija u to kako treba da izgledam, sve je manje nedoumica. Na moj stil je u velikoj meri uticalo i majčinstvo. Imam dve devojčice i svesna sam da im neprestano dajem primer.

Da li se i privatno oblačite onako kako vas vidimo na televiziji?
Nema većih razlika, osim činjenice da privatno nisam u sedam ujutru tiptop doterana, sa šminkom, frizurom i na štiklama.

Mislite li da je važnije biti u trendu ili imati stila?
Važnije je imati stila, mislim da trend ignorišem sve više.

Verujte li da odelo čini čoveka?
Ne, ali govori mnogo o njemu. Onome ko zna da gleda.

Mnogi tvrde da je Beograd mnogo skup kada je u pitanju kupovina krpica. Slažete li se sa tim i gde najviše volite da kupujete garderobu?
Slažem se u potpunosti. Najviše i najbolje kupujem u inostranstvu. Dopada mi se osećaj da kupujem nešto što kod nas ne može da se nađe.

Na šta biste dali i poslednji dinar i da li kupujete firmirane stvari?
Ne bih dala poslednji dinar na garderobu, smešno mi je to. Ne opterećuje me garderoba u toj meri. Firmirane stvari volim i kupujem, naročito kada je reč o nosivim modelima. Mislim da treba uložiti u dobru tašnu ili cipele koje se mogu lepo kombinovati.

Da li se suprug i vi savetujete oko izbora garderobe?
Često tražim njegovo mišljenje, kada god se dvoumim da li mi nešto dobro stoji. Moj muž ima stila i jako mi se dopada kako se oblači.

Mnoge mame s javne scene svoju decu oblače u skupe krpice poznatih dizajnera. Koliko je vama važno da vaša deca budu obučena po poslednjoj modi?
Meni to nema smisla. Ne vidim poentu u davanju novca za nešto što će se koristiti samo par meseci. Prednost dajem funkcionalnosti dečje garderobe, vodim računa o tome da bude od pamuka i prikladna za školu ili vrtić.

Moja druga koža
Najprijatnije i najženstvenije se osećam u haljinama. Ili u suknjama do kolena kada su kombinovane sa lepim potpeticama.

Milica Prelević
Foto: Privatna arhiva